Eka postaus

Kiinnostuin alkuvuonna äitiyslomalle jäätyäni seuraamaan nyt trendikkääksi ilmiöksi nousseita erilaisia sijoitus- ja talousblogeja sekä Facebookissa olevia Vauras nainen, Sijoituskerho ja Vuokranantajat -sijoitusryhmiä.Myös ajatus taloudellisesta riippumattomuudesta on alkanut kiinnostaa toden teolla, joskaan en usko, että haluan jättäytyä koskaan kokonaan työn tekemisen ulkopuolelle.

Sain myös seuraamistani sijoitusryhmistä ja blogeista kipinän alkaa itse seuraamaan omaa taloudellista tilannettani ja pohtimaan tulevia sijoituspäämääriäni. Tämän blogin tarkoituksena olisi siis ehkäpä ainakin aluksi hahmotella ja konkretisoida itselleni omaa taloudellista tilannettani sekä varallisuuteni kehitystä.

Tähän astista ”sijoitus”uraani on edesauttanut merkittävästi aiemmin perintönä saamani pääoma, jota olen yrittänyt säästää ja kerryttää lisää sijoittamalla mahdollisimman fiksuilla tavoilla. Uskoisin, että olen jo nyt onnellisten sattumien myötä saavuttanut ainakin tämänhetkiseen elämäntilanteeseen tarvitsemani taloudellisen mielenrauhan.

Toivon, että voisin jatkossakin ylläpitää sekä kerryttää nykyistä pääomaani säästämällä palkkatuloista (tällä hetkellä vanhempainpäivärahoista) sekä hyödyntämällä korkoa korolle ilmiötä. Olen onnekas, sillä olen saanut mukavan alkupääoman vauhdittamaan vaurastumistani ja siksi haluan myös turvata omille lapsilleni samanlaiset lähtökohdat aikuisuuteen. Haluan opettaa esimerkin kautta lapsilleni vastuun ottamista itsestä ja muista tekemieni taloudellisten päätöksien avulla.

Seuraavassa postauksessa voisin sitten kertoa miten ja koska sijoitus”urani” sai alkunsa ja mistä omaisuuteni koostuu. Myös kuukausittaisten sijoitusraporttien pitäminen olisi ajatuksissa ja selkeyttäisi huomattavasti oman taloudellisen tilanteen seurantaa. Katsotaan nyt kuitenkin mahdanko osata tehdä tarpeeksi informatiivisia taulukoita ja käppyröitä. Taulukoiden ja tilastojen tekeminen ei ole koskaan ennen kuulunut kiinnostuksen kohteisiini. 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *