Tilannekatsaus 05/2019 ja tunnelmia asuntokaupoilta

Oheinen taulukko kuvaa  varallisuustilannettani noin suurin piirtein tällä hetkellä. Asuntojen arvot ovat ostohintoja, paitsi sijoitusasunto 2:n arvosta olen vähentänyt n. 10%, sillä alueella on asuntojen hinnat tulleet alaspäin. Pellon arvona käytin perunkirja-arvoa, mutta uskoisin sen olevan arvokkaampi.  Metsäpohjan arvon arvioin UPMn sivuilta löytyvän laskurin avulla. Jätin laskelmasta pois käyttötilien ja vuokratilien saldot, sekä autojen ja irtaimiston arvon. Lisäksi olen jättänyt vuotuisista tuotoista pois osinkotulot, sillä ne eivät pysy vuosittain samana. Toki osinkotulojakin on alkanut kertyä vuosittain muutama satanen.

Viimeisin sijoitukseni tässä kuussa oli osuus sijoitusasunnosta, ja tämä oli itseasiassa jo kolmas sijoitusasuntoni. Kohde oli valmiiksi vuokrattu, ja se sijaitsee kasvavan kaupungin kupeessa eli pelkoa äkillisestä arvon alenemisesta ei pitäisi olla. Asunto on tällä hetkellä vuokrattuna erittäin hyvällä yli 8 % tuotolla. Pitkän harkinnan jälkeen en käyttänyt asunnon ostoon  velkavipua, vaan maksoin asunnon hinnan BN säästötilillä makuuttamilla varoillani. Laskelmoin, että olen nyt ostanut sijoitusasuntoja (tai niiden osia) n. 3 vuoden välein. Tämä on ollut ihan sopiva tahti minulle eikä kiirettä seuraaville asuntokaupoille ole.

Omaisuusmassa on mukavasti hajautettu erilaisiin omaisuuslajeihin ja saan kerrytettyä omaisuudellani keskimäärin n. 3-5% vuotuista tuottoa. Saavutin toukokuussa merkittävän etapin, nimittäin asunnon oston myötä saan vuosittain jo reilusti yli 10000€ pääomatuloja.  🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *