Tästä se lähtee

Haluan pitää itselleni päiväkirjaa kaikesta tästä päänsisäisestä kasvusta. Olen löytämässä tehokkuusajattelua, säästämistä ja tasapainoa elämääni. 

Tässä etsiskellessä ajattelin pistää ajatuksiani kasaan, jos täältä sattuisi löytymään samanhenkisiä itsensäetsijöitä.

Tänään opin:

Yritän käydä Helsingin yliopiston avoimen Full stack open 2018 kurssia https://fullstackopen.github.io/ . ”Syväsukellus moderniin websovelluskehitykseen: React, Redux, Node.js ja MongoDB.” Syväsukellus indeed. Haluan uskoa, että musta olisi tähän. Taisin vaan alottaa syvästä päästä. 

Tänään on tarkoitus opetella Reactistä ja Javascriptistä jotain. React on Javascriptin kirjasto käyttöliittymän rakentamiseen. Javascript taas on web-ympäristössä käytettävä komentosarjakieli. (Komentokieli (myös komentosarjakieli tai skriptikieli) on kieli, jolla suoritetaan komentosarjoja (skriptejä). Näillä automatisoidaan tehtäviä ilman, että tarvitaan varsinaisia ohjelmointikieliä.) Näin opiskeluni on sujunut. Saan yhdelle asialle selityksen (esim. Reactin komponentille (= jakaa käyttöliittymän uudelleenkäytettäviin, itsenäisiin osiin, joka on määritelty JavaScriptin funktiona) josta seuraa esimerkiksi selvittää, mikä on ES6, JSX tai Babel. Babel on toistaiseksi lemppari, sen ymmärsin. Se on JavaScriptin kääntäjä (compiler = ohjelmointikielen kääntäjä).

En tiedä vielä onko musta tähän, mutta hetken jaksan vielä. Sitten voin jatkaa esimerkiksi Sapiens-kirjaa ja saada sen vihdoin päätökseen.

 

Mitä sinä opit tänään?

 

hyvinvointi mieli hopsoa ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *