Helmikuun hetkiä

Tämä viikko on mennyt nopeasti. Yrittäjyys ja Innovaatiot kurssin viimeisin tehtävä on palautettu ja nyt alkoi kurssi numero 4/5 aiheena Palvelujen markkinointi. Kotiin paluukin on vain entistä lähempänä. Sekös mietityttää. 

Pojan kanssa on harjoiteltu puistossa lisää pyörällä ajoa ja luvattiin Legopaketti, jos osaa ajaa ilman apupyöriä. Tämä olikin 5-vuotiaalle herralle oiva motivaattori, oppi sen sitten aika nopeasti. Oppi ensin ajamaan, sitten jarruttamaan ja lopuksi saamaan vielä pyörän itse liikkeelle. Olin kuvitellut oppimisen paljon vaikeammaksi, herralla kun tuo luonne ei ole ihan tasaisin, kaikki pitää osata tehdä heti kerralla yksin ja oikein. Nyt pystyy ajamaan ilman appareita puistossa, täällä kaduilla ajaminen ja liikenne yleensä on hiukka haastavampaa. Autoilla ajetaan kovaa ja rennolla otteella. Joutuu koko ajan odottamaan sivussa, että auto menee ohi ja voi ajaa. Jalkakäytävät on täynnä korkeuseroja ja kallistuksia, ei oikein siellä onnistu. Vielä kun poika oppisi keskittymään, hiljentämään vauhtia ja tottelemaan, sitten voisi mennä kaduille ajamaan. Sitä ei taida tapahtua ihan hetkeen..

Ensi viikolla on tytärpuolen hiihtoloma ja hän tulee tänne meitä ilahduttamaan. Neiti lähes 14-vuotias kolusi viime kerralla kaupat niin tehokkaasti, joten arvelin, että nyt voisi jäädä aikaa muuhunkin. Suunnittelin meille jotain pientä reissua tässä lähistöllä ja päädyin Benidormiin. Benidormissa olen ollut lomalla reilu 20 vuotta sitten, en muista siitä juurikaan mitään. Asuin silloin Lontoossa ja lähdin Australialaisen kämppäkaverini kanssa lomalle, johonkin johon pääsee edullisesti ja on aurinkoa. Jännä nähdä muistuuko itse kaupungissa mitään mieleen ja näyttääkö yhtään tutulle. Ylen sarja Benidorm on luonut mielikuvan, että siellä on ihan sekopäistä menoa ja paljon brittejä. Jää nähtäväksi.

Torreviejasta tulee matkaa Benidormiin reilu 100 kilometriä. Ensimmäinen kohde meillä olisi Busotin tippukiviluolilla.Siitä olen lukenut TripAdvisorin arvosteluita ja se olisi varmasti meille kaikille huikea elämys päästä isoihin luoliin tutkailemaan. Hotellin varasin summan mutikassa. Ensin ajattelin, että siellähän olisi se todella korkea hotelli, josta olisi kiva katsella maisemia. Sinne ei ollut mitään kovin edullista tarjolla näin sesonkiajan ulkopuolella ja oman mielenterveyteni kannalta matalampi hotelli olisi parempi. Voi tulla maanjäristyksiä tai jos tulisi tulipalo saisin varmaan paniikkikohtauksen. Rauhallisesti nukuttu yö on toiveena. Yöpymisen jälkeen matkaa voisi jatkaa paljon täällä kehuttuun kohteeseen idylliseen Guadalestin vuoristokylään. Yritän ehkä ahnehtia mukaan vielä lähistöllä olevat kaksi muuta merenranta kaupunkia Altean ja Calpen. Pitää laittaa sitten blogiin rutkasti kuvia ja omia kokemuksia paikasta. Ne ehtisi toteuttaa samalla jos on täällä seuduilla viikon lomallakin. 

Suomessa ollut kylmää, kylmää ja kylmää ja ensi viikon ennusteiden mukaan vielä kylmenee. Torreviejassakin on ollut kylmää, ensi viikolla pitäisi useampana päivänä mennä mittari +20 paremmalle puolelle. Tämä viikko on vähän shoppailtu tai minä olen, vielä viimeiset alemyynnit, jossa hamstrasin pojalle vaatteita päiväkotiin Primarkista ja Zarasta kesän juhliin (vaikkei yhtään kutsua ole vielä tullut mihinkään juhlimaan). Tajusin, että kannattaa ne ostaa nyt, Suomessa hinnat on ihan toiset. Esim. Zarasta neuletakki, siistit tummat housut ja 4 pitkähihaista puseroa hitusen alle 25 €. Mieletöntä säästöä sanon minä.

IMG_20180222_145156_resized_20180224_101515962.jpg

Syömistä ollaan harrastettu kovasti tällä viikolla. Meidän lähellä olevassa kahviossa Kuki Pasteleriassa ollaan käyty ainakin kahdesti tällä viikolla. Kakkupalat kolmelle, kahvit ja vesi – koko setti alle 10 €. Kakkupalat on olleet max. 2  €. Instagramiin jonkun kuvan olen laittanut, ehtii jo syödä, ennen kuin muistaa ottaa kuvia. Täällä muutenkin syöminen on edullista. Esim. El Rincon del norten menu del dia oli vähän alle 10 €. Valitsin alkuruuaksi paellan, pääruuaksi tonnikalapihvin ja jälkiruuaksi juustokakkua. Oli oikein hyvää ja ihan liikaa keskellä päivää. Miehellä myös sama setti vähän eri kaaviolla, lapselle ruuat ja jälkkäri. Miehellä pari oluttu, pojalla vettä ja minulla lasi (hyvää) viiniä. Laskun loppusumma oli 28 €.

IMG_20180222_162449_resized_20180224_101459344.jpg

IMG_20180222_165100_resized_20180224_101419923.jpg

IMG_20180222_165526_resized_20180224_112059952.jpg

Mansikoita on nyt kaupat pinkeinä. Alle 4 € kilo ja ihan mukavan makuisia ja isoja. Eivät kotimaan mansikoita voita, mutta eipä taida Suomesta saada puolen kilon rasiaa mansikoita mukaansa ikinä alle 2 €:lla. Niitä on nyt nautittu ja paljon.

IMG_20180221_164009_resized_20180224_101531897.jpg

Kaiken kaikkiaan mukava viikko, on tavattu muita suomalaisia, että saa lapsi leikkiä ikätovereiden kanssa omalla äidinkielellään, itse saanut muista suomiäideistä hauskaa seuraa ja paljon ulkoilmaelämää on tullut vietettyä. Täällä muutenkin on niin helppoa olla, iso merkitys sillä, että on paljon muitakin suomalaisia lapsiperheitä ja kaikki tapaamani ihmiset olleet ihan huipputyyppejä. Silloin kun haluaa nähdä muita suomalaisia, se onnistuu helposti. Jos tänne päätyisin asumaan vielä uudestaan ja pidemmäksikin aikaa, lähtisin ehkä vähän kauemmaksi. Keskustassa kuulee usein suomea, tosin täällä on paljon turistejakin aina. Tietysti ihmiset ottaa helpommin kontaktia myöskin kun on lapsen kanssa liikenteessä. Puhutaan pojan kanssa, niin usein joku kommentoi jotain ja vaihtaa meidän kanssa muutaman sanan. Torrevieja on vielä ainakin meille tässä kohtaa täydellinen, en voisi kuvitella asuvani esim. Fuengirolassa. Olen siellä ollut joskus lomalla, ihan kiva paikka olla viikko pari, mutta siellä en haluaisi asua. Voisi alkaa ahdistaa. Täällä on edullisempaa, lämpimempää ja suolajärvien ansiosta ilmasto muutoinkin. Suosittelen. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *