Vaaleanpunaiset rieskat
Meillä on usein tapana tehdä pikkuneidin kanssa iltapalaksi rieskoja. Perusohjeeksi nappasin joskus Isyyspakkauksen kesäkurpitsarieskojen ohjeen. Käytän niihin aina tähteeksi jääneet kasvissosekeitot, muussit ja pyreet. Neiti usein pyytääkin, että ”tehdän taas niitä leipiä missä on keittoa”. Tällä kertaa vinhan väriset rieskat valmistuivat punajuuri-bataattisosekeiton lopusta.
Summittainen ohje:
Ota tähteeksi jäänyt sosekieti/muusi, ja notkista sitä tarvittaessa vedellä. Lisää suolaa, kananmuna (ja jos kaapistasi löytyy jogurtin, ranskankerman ym. jämiä). Sekoita joukkoon vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita suhteella 50/50, kunnes taikina on kaurapuuromaista. Älä vaivaa taikinaa, vaan sekoita mahdollisimman kevyesti, etteivät rieskat sitkisty. Taputtele jauhojen avulla lätyiksi pellille ja pistele haarukalla reikiä. Paista 250 asteessa n. 15 min. Nauti lämpinänä voin kera.
Rieskat olivat niin hyviä, kuten aina, että meinasin unohtaa ottaa kuvat. Väri hieman normalisoitui paiston aikana. Kahdesta pellillisestä oli iltapalan jälkeen jäljellä enää neljä. Nam.