Sadepäivänä

 

20131122_184910.jpg

Alan varmaan alitajuisesti valmistautua muuttamaan blogini kokonaan ruokablogiksi, kun reseptit tuntuvat dominoivan blogin sisältöä aika ahkerasti. Elättelen kuitenkin vielä toiveita paremmasta kamerasta ja säännöllisemmistä asukuvista, joten en ole vielä ihan valmis rajaamaan kategoriaa ainoastaan ruokaan. Nämä ruokakuvat vaan ovat helpompia saada toteutettua kuin asukuvat ilman kunnon kalustoa ja kuvaajaa… 

Männäviikolla kutsuimme mieheni veljen tyttöystävineen meille ex-tempore illalliselle. Koska mieheni ei tyypilliseen tapaansa antanut minulle kovin paljon varoitusaikaa, kokosin menun aikalailla jääkaapinoviperiaatteella. Kaapissa sattui olemaan ainekset täytettyihin paprikoihin, joten annoin mennä sitten aikalailla vapaalla kädellä. Lisäkesalaatti syntyi viime minuutilla siitä paniikista, kun tajusin, että paprikaressukat näyttäisivät orvoilta yksinään lautasella.

 

TÄYTETYT PAPRIKAT (neljälle)

4 punaista, isoa paprikaa

400g jauhelihaa

2 dl kvinoaa (keitettynä)

3 tomaattia (pilkottuna)

Gorgonzolaa (tai Aura-juustoa)

Mozzarellaraastetta

Rosmariinia

Jauhelihamaustetta (tai mausteita oman maun mukaan)

 

1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Paista jauheliha, mausta jauhelihamausteella tai oman maun mukaan.

3. Pilko tomaatit.

4. Leikkaa paprika päältä auki, koverra sisältä valkoinen osa pois.

5. Sekoita keitetty kvinoa ja maun mukaan rosmariinia, paistettu ja maustettu jauheliha, pilkotut tomaatit ja sinihomejuustomuru keskenään. Täytä paprikat ja ripottele päälle mozzarellaraastetta. Paista uunissa 200 asteessa kunnes juusto alkaa ruskistua.

 

ÄÄRIMMÄISEN VAIKEA LISÄKESALAATTI

Pohjalle rukolaa, päälle pilkottua omenaa, pekaanipähkinöitä, viinirypäleitä ja parmesanlastuja.

_______________________________________________________________

I must subconsciously be changing my blog to a cooking blog since these recipes seem to dominate the contents. I´m still feeling optimistic about getting a new, better camera and being able to take outfit pictures more regularly. So we´ll see, so far I´m not ready to categorize and limit my blog into just food. But I gotta say that it´s just so much less work to execute these food pictures than outift pics without the right equipment and a photographer ;)   

Last week my husband and I invited his brother and his girlfriend over for a dinner. My husband didn´t exactly give me a lot of preparation time so I had to wing the menu completely. I happened to have the ingredients for filled bell peppers so I decided to try those. The side salad was a result of a last-minute panic when I realized that the poor bell peppers looked really lonely on the plate by themselves.

 

FILLED BELL PEPPERS (for 4)

4 red bell peppers (big)

0.8 lbs ground beef

1 cup boiled quinoa

3 tomatoes (chopped)

Gorgonzola 

Shredded Mozzarella

Rosemary

Ground beef seasoning 

 

1. Boil the quinoa according to the package instructions.

2. Brown and season the ground beef.

3. Chop the tomatoes.

4. Cut the bell pepper open on the top. Scrape the white insides out. 

5. Mix the boiled quinoa and rosemary (according to your own preference), cooked meat, chopped tomatoes and gorgonzola. Fill the bell peppers and put mozzarella cheese on top. Put in the oven and bake in 400F until the cheese is golden.

 

THE EXTREMELY DIFFICULT SIDE SALAD

Baby Arugula on the bottom, chopped apples, pecans, grapes and shaved parmesan on top.

 

x Hanne

koti ruoka-ja-juoma