Chili&Cinnamon ribs
One of my all-time favorite meals is ribs, preferably BBQ ribs. I don´t think anyone can ever top the White Chocolate Grill ones though – although my mother-in-law gets pretty close. 😉 I finally decided to accept the challenge and try make my own version. Now I´ve tried three different recipes an I like this one the most so far. First time I made them, they were super tender but lacked flavor. Second time there was flavor, but they weren´t tender enough. This time there definitely was a lot of flavor, but I think I overdid the precooking by boiling the ribs like I usually do – and only after that I noticed that I was only supposed to marinate them, not boil them before grilling. Oh well, fourth time charm…?
Yksi kaikkien aikojen suosikkiruoistani on ribsit, mieluiten BBQ-ribsit. Suosikkiravintolani White Chocolate Grillin versiota tuskin kukaan pystyy toisintamaan – vaikka anopin salaisella reseptillä pääsee kyllä lähelle. Päätin vihdoin selättää ribsien tekemisen haasteen ja kokeilla oman version valmistamista. Olen kokeillut jo kolmea eri reseptiä, ja tämä oli niistä ehdoton suosikkini. Ensimmäisellä kerralla ribseistä tuli suussasulavan pehmeitä, mutta kaipasin niihin lisää makua. Toisella kerralla taas kävi päinvastoin: makua oli, mutta rakenne oli liian kova. Tällä kerralla makua oli todella hyvin, mutta taisin turhaan esikeittää lihan ennen marinoimista (vasta jälkikäteen huomasin, että reseptin mukaan pelkkä marinointi olisi riittänyt). No, neljäs kerta toden sanoo…?
The ”thing” in these ribs is the spicy marinade that one might even call Christmasy, due to cinnamon and chili. Marinating in Coca-Cola ensures that the meat will be tender.
Cinnamon&Chili Ribs
2 lbs boneless ribs
3 cups of Coca-Cola or Dr. Pepper
1 cup ketchup
1 cup dark brown sugar
1 tablespoon chili powder
1,5 tablespoons ground black pepper
1 tablespoon dijon mustard
1/2 tablespoon ground cinnamon
1. Transfer the ribs to a large glass or ceramic dish, pour 2 cups of Coca-Cola over them. (Save one cup for later.) Marinate ribs overnight, tightly covered and refrigerated.
2. Pour the remaining 1 cup of soda into a blender, add ketchup, brown sugar, mustard and spices. Mix until smooth and well blended.
3. Put the ribs in a roasting pan, brush with the sauce and roast covered in a 225 °F oven for about 2,5 hours until very tender. (This can be done either the day before or right before grilling.)
4. Finally, grill over high heat for about 10-15 minutes and keep brushing the ribs with the leftover sauce.
___________________________________________________________________________________________
Näiden ribsien juju on mausteisessa marinadissa, jota voisi kutsua jopa jouluiseksi kaneli- ja chilimausteen ansiosta. Liha pehmenee yön yli colassa, jotta se olisi paistovaiheessa mureaa.
Kaneli-chili-ribsit
N. 1 kg luuttomia ribsejä
7,5 dl Coca-Colaa tai Dr. Pepperiä
2,5 dl ruskeaa sokeria
2,5 dl ketsuppia
1 rkl chilijauhetta
1,5 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl Dijon-sinappia
1/2 rkl jauhettua kanelia
1. Laita ribsit uunivuokaan ja kaada 5 dl Coca-Colaa niiden päälle. (Säästä loput 2,5 dl myöhemmäksi.) Marinoi yön yli jääkaapissa kelmun alla.
2. Kaada loput Coca-Colat blenderiin. Lisää ketsuppi, ruskea sokeri, dijon-sinappi ja mausteet. Sekoita, kunnes kastike on tasaista.
3. Ota yön yli marinoituneet ribsit jääkaapista, kaada Coca-Cola pois. Laita blendaamasi kastike tilalle, ja paista uunissa 2,5 tuntia noin 110 °C. (Tämän voi tehdä joko päivää ennen syömistä, tai juuri ennen grillaamista.)
4. Lopuksi, grillaa korkeassa lämpötilassa joko uunin grillivastuksen alla tai oikeassa grillissä n. 10-15 minuuttia, valellen lihaa ylijäämäkastikkeella. Halutessasi voit keittää kastikkeen paksummaksi kattilassa, mutta itse laiskana jätin tämän vaiheen pois kokonaan, ja siirryin suoraan nautiskeluosastolle! :)
Bon appetit!