Easter

IMG_1406.JPG

Aurinkoiset pääsiäistoivotukset täältä rapakon takaa! Edellisen kerran vietin pääsiäistä täällä Jenkeissä vuonna 2008, sinä keväänä kun kirjoitin ylioppilaaksi. Muistan vieläkin, kun ruotsin kirjoituksissa puolet ajasta meni haaveillessa siitä, kuinka olisin lentokoneessa seuraavana päivänä… Paljon on muuttunut siitä keväästä. Pääsiäisen vietto poikkeaa täällä aika paljon suomalaisista kotitraditioistamme: virpomisen sijaan suklaamunat saadaan Easter Egg Huntissa, kun pääsiäispupu käy piilottamassa herkut innokkaille etsijöille. Aiemmin en edes tajunnut, miten iso juttu pääsiäispupu on amerikkalaisille – voi varmaan ihan huoletta verrata joulupukkiin. Pääsiäisvapaita täällä ei ole samalla tavalla kuin Suomessa, ja kaupat ovat auki ihan normaalisti. 

IMG_1401.JPG

Lauantai-iltana täytin tytöille kaupasta ostetut pääsiäismunat erilaisilla karkeilla, ja piilotin niitä ympäri asuntoa. Sänkyjen alle, lelukaappiin, verhojen taakse… Sieltä typykät saivat sitten niitä etsiä aamulla, eikä mennyt kauaakaan kun pienet kätöset saivat näppärästi taiteiltua yllätysmunat auki. Vähän piti kyllä rajoittaa sitä sokerin määrää, nimittäin iltapäivällä oli luvassa varsinainen munajahti Grandman ja Grandpan luona…

IMG_1408.JPG

Pääsiäiskirkon jälkeen suunnistimme isovanhempien luokse syömään ja viettämään pääsiäissunnuntaita. Viikonloppu on ollut täynnä actionia ihan sanan varsinaisessa merkityksessä: kun tämä klaani kokoontuu 10 sisaruksen ja 30 serkuksen voimin, talosta ei puutu menoa eikä meininkiä. Onneksi lämmin sää mahdollistaa ulkona juhlimisen, ja lapsille on tekemistä pomppulinnassa ja uima-altaalla. Serkukset viihtyivät erinomaisesti toistensa seurassa, ja päivän odotetuin ohjelmanumero oli tädin organisoima Easter Egg Hunt.

IMG_1413.JPG

IMG_1436.JPG

IMG_1415.JPG

IMG_1416.JPG

Tässäpä kaikki samanikäiset serkukset samassa kuvassa: etualalla B, H & V, kuvan taustalla samanikäiset V& C. Tässä ehkä on paras ja ainoa heistä saatu ”yhteiskuva” – kertoo ehkä jotain tämän suvun lasten (ja vähän kyllä aikuistenkin) yliaktiivisuudesta. 😉 Nämä viikarit aloittavat saman vuoden sisällä koulun, voi opettajaparkoja!

IMG_1419.JPG

IMG_1420.JPG

IMG_1423.JPG

Pikkuvintiöiden vanhemmatkin saivat nauttia hetken auringosta uima-altaalla, kun vaihdettiin välillä vahtivuoroa. Tarjoilut ja keittiöshow hoituivat kätevästi nyyttäri- ja talkooperiaatteella, jotta jokainen sai rauhassa nautiskella kahvinsa ja vaihtaa tuoreimmat kuulumiset. Vauvat nukkuivat kaiken kaaoksen keskellä matkasängyssä uima-altaan varjon alla, ja isommat serkukset katsoivat myös vähän pienempiensä perään. Päivän päätteeksi ei tarvinnut paljon lauleskella tuutulauluja leikeistä väsähtäneille pikkuneideille!

IMG_1429.JPG

IMG_1442.JPG

IMG_1450.jpg

Juhlimisesta väsyneenä on ihanaa hiljentyä hetkeksi kotisohvalle rentoutumaan, huomenna aamulla soittelemme pääsiäiskuulumiset Suomen isovanhemmille Skypen kautta. Toivottavasti teilläkin oli rentouttava pääsiäisloma!

 

x Hanne

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *