Goodbye, J

 

IMG_1055.JPG

Tänään meillä viimeiset kolme viikkoa viettänyt suomalaisvieras lähti takaisin kotiin. Mieli vähän haikeana väsäsin jääkaapin jämistä jäähyväisateriaa, joka olikin sitten melkoinen sillisalaatti. Lautaselle pääsivät eilisten kanapizzojen tähteeksi jääneet kanafileet ja pari päivää sitten kyhätty quinoa-papu-salaatti. Lisukkeiksi kiehautin vielä tankoparsaa ja kokosin mansikka-mozzarellasalaatin, jonka päälle laitoin vaahterasiirapilla maustettua balsamico-vinegretteä. Lopputulos oli herkullinen, vaikka itse sanonkin!

Olen nyt päättänyt taas tsempata syömisten suhteen. Olen onneksi aina ollut tarkka ateriarytmin kanssa (nälkäisenä minusta tulee kammottava kiukkuhirviö), ja suunnittelen sekä taloudellisista että mielenterveydellisistä (kaikki pikkulasten kiireiset äidit ehkä ymmärtävät :D) syistä viikon ruokalistan aina etukäteen valmiiksi. Kauppareissut hoituvat siis tahdilla kerta per viikko. Lisäksi käyn vain ja ainoastaan sellaisessa luomuruokakaupassa, josta on mahdotonta edes löytää prosessoituja, epäterveellisiä ruokia. Tästä johtuen mieheni käy silloin tällöin hakemassa herkkunsa iltaisin huoltoasemalta… Joka tapauksessa, teen siis arkisin ihan tavallista perussafkaa, mutta painonpudotuksesta haaveilevan on otettava vielä astetta tiukempi linja. Vuosi sitten pudotin hyväkarppauksen ansiosta lyhyessä ajassa 10 kg, joten nyt aion ottaa saman ruokavalion tästä päivästä eteenpäin. Hyvästi vaan leipä, pasta, peruna, riisi ja kaiken maailman leivonnaiset. Eipä sillä, en kyllä ole ylettömästi syönyt niitä tähänkään mennessä. Nytpä siis ollaan protsku- ja kasvislinjalla. Harmi, että täältä ei saa rahkaa! Pitänee keksiä joku bodarivälipalojen korvike. 

____

Today our Finn guest left home after spending a wonderful 3 weeks with us. I decided to make him a goodbye meal out of my leftovers – and it ended up being quite a combo. I used the leftover chicken fillets from yesterday´s chicken pizza, and the quinoa bean salad that I made a couple days ago. On top of that I boiled some asparagus and built a strawberry-mozzarella salad, topped with a touch of Maple Balsamic Vinaigrette. The result was delicious! 

I have decided to shape up with my eating habits, once again. Fortunately I have always been punctual about my meal rythm (I become a horrendous monster when I´m hungry) and for both financial and mental health related reasons (you busy moms might understand :D) I always plan my meals for the whole week. Therefore, I only go to the grocery store once a week. I only go to Sprouts nowadays, because it´s impossible to buy processed, unhealthy foods there. So if my hubby is craving junk food, he needs to go to a gas station late at night… Anyway, I cook very basic homemade meals but since my goal is to lose weight, I have to take a more strict approach. About a year ago I managed to lose about 20lbs in a short amount of time, by following a strictl, low-carb diet. So goodbye bread, pasta, potatoes, rice and all those pastries and cupcakes that I enjoy. Well, I haven´t really eaten much of those lately. From now on, I focus on protein and veggies. Too bad they don´t sell rahka here in the U.S. (= kind of like thick, healthy Turkish yogurt). I might have to think of another body builder´snack…

IMG_1056.JPG

Tässäpä vielä pikainen kuva kotipihalta, noin 27 asteen lämmöstä. Varsinainen talvikeli!

Here´s a quick snapshot of our home yard, about 80´s here right now. Some winter we have here!

 

x Hanne

koti ruoka-ja-juoma