Liikuntainspiraatiota

Viime aikoina olen lähestulkoon asunut salilla: käyntikertoja on viikossa yleensä viisi tai kuusi. Mielelläni menisin vaikka päivittäin, mutta joskus päivän aikataulut eivät anna myöten, kun lasten leikkipaikka on vain tiettyinä kellonaikoina auki. Osasyy tähän sali-innostukseen on ollut mieheni opiskelu: yksinhuoltaja tarvitsee päivittäin edes sen pienen ”oman hetken”, jolloin saa viettää lapsivapaata aikaa.

Salikäynnit ovat tuottaneet hyvin tulosta, eikä ruokavalionkaan kanssa ole ollut ongelmia. Terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan tukena ovat olleet monet erilaiset fitness- ja sporttiblogit, jotka ovat palvelleet tsemppaajina erilaisia funktioita. Ajattelin esitellä tässä niitä hyvän olon blogeja, jotka ovat potkineet minua eteenpäin ja jakaneet inspiraatiota treenivinkkien, itsensä psyykkaamisen ja reseptien kautta.

 

Banneri_Venla.jpg

Venlan blogi on todellinen hyvän mielen ja hyvän olon tyyssija, josta haen ensisijaisesti inspiraatiota ja lisäbuustia treenaamiseen. Venla on mielettömän positiivinen ja energinen tyyppi, jonka asenteesta moni saa ottaa oppia. Kovalla työllä on saavutettu hyviä tuloksia, joihin itsekin pyrin ajan kanssa. Varsinaisia treeniohjeita ei täältä saa, mutta kauniit kuvat ja positiivinen kirjoitustyyli vievät mukanaan. Venla ei ole orjallinen dieettihirmu, vaan suhtautuu syömiseen sopivan rennolla otteella pitäen kuitenkin perusruokavalion kunnossa. Tästä blogista löytää myös helppoja ja herkullisia reseptejä (varoitus: kuvia katsellessa nälkä saattaa yllättää!). Löysin tämän blogin ihan sattumalta, ja on hauskaa päästä sisälle vanhan koulukaverin elämään blogin kautta.

Elisaheader.jpg

Olen seurannut Elisaa jo pitkän aikaa, ja tässä on toinen positiivisen ajattelun mestari. Elisan reseptit ovat ihan lyömättömiä ja todella helppoja toteuttaa. Tämän treenaajan filosofiaan kuuluvat kotona toteutettavat HIIT-treenit, jotka voi yleensä tehdä lyhyessä ajassa ilman kovin kummoisia apuvälineitä. Start living your best life on nimensä mukaisesti tukemassa elämänmuutosta sen kaikilla osa-alueilla treenaamisesta ravintoon, henkistä hyvinvointia unohtamatta. Tällä kaunottarella on lisäksi aivan upea tyyli, jota silloin tällöin nähdään blogin puolella.

Nata.jpg

White Trash Disease on myös ollut lukulistallani jo vuosia, aluksi enemmän tyyliblogin ominaisuudessa. Natalla on vetävä ja vähän provosoivakin kirjoitustyyli, johon jää helposti koukkuun. Viime aikoina blogi on alkanut kallistua treenaamisen ja cross-fitin puoleen, pääosassa Larun Veto-sali. Tämä kuva varmaan kertoo kaiken olennaisen siitä, että tuloksia on tullut. Arvostan Nataa myös kulinaristina ja ruuanlaittajana: tätä naista ei varmaan nähdä puputtamassa pelkkää kanankänttyä ja riisiä päivästä toiseen. Ja jos kropan saa näyttämään tuolta sillä dieetillä (ja tietysti kovalla treenillä), ehkä mullakin on jotain toivoa! 😉 Arvostan.

steffit.jpg

Steffiä aloin lueskella Suomessa reilu vuosi sitten, kun treenikärpänen puraisi oikein toden teolla. Steffi on laillistettu PT, jolta saa asiantuntevia vinkkejä niin ruokavalion, treenin kuin elämänmuutoksenkin suhteen. Steffi on hiljattain kirjoitellut siitä, kuinka hän itse aikoinaan teki oman elämänmuutoksensa – hänkään ei siis ole ihan vaan syntynyt atleettiseksi cross-fit -harrastajaksi. Steffin kuvat ovat aina huikeita: syynä sekä naisen mieletön fysiikka että valokuvaajan lahjat. Hän on myös menestynyt kansallisella tasolla cross-fitissä.

toobigtobemebanneri-3.jpg

Oi ihana Anna. Tämä nainen on rohkea, avoin, taitava kirjoittaja, omistautunut äiti, personal trainer sekä fitness-harrastaja. Hänen blogissaan kerrotaan paitsi onnistumisen kokemuksista ja kurinalaisuudesta, myös niistä väistämättömistä epäonnistumisista ja lannistumisen hetkistä, kun tekisi mieli heittää kaikki tavoitteet romukoppaan. Anna on tehnyt aivan uskomattoman työn karistaessaan kahden lapsen tuomat raskauskilot, ja hän olikin todella lähellä unelmaansa päästä fitness-lavoille. Nyt hän odottaa kolmatta lastaan ja liikunta on raskauskomplikaatioiden vuoksi jäänyt vähän vähemmälle huomiolle blogissa, mutta hän ei anna raskauskilojen lannistaa. Harva uskaltaa kirjoittaa blogissaan näin rohkeasti elämänmuutokseen liittyvistä tunteista ja perheen pyörittämisestä siinä sivussa. Pidän Annaa ehkä samastuttavimpana fitness-bloggaajana, sillä hän on ensisijaisesti äiti ja kaikki laihduttaminen tehdään sen ehdoilla. Hän on tehnyt superihmisen työn, mutta näyttää lukijoilleen myös sitä inhimillisempää puoltaan.

vaiheessa1.jpg

Uusimpana blogituttavuutena on Lilystä bongattu A. Sinivaara Onnenpäivä-blogeineen. En edes ole vielä ehtinyt kahlata kaikkia arkistoja läpi, mutta tämä mimmi on täyttä rautaa! Toisin kuin moni aiemmin mainittu bloggaaja, tämä nainen tekee kaiken by the book ja ihan täysillä. On massakautta ja dieettiä, ja tässä näkyy työn tulos. Vaikka en liikunnallisesti ole lähimainkaan siellä missä rouva Sinivaara, meillä on jotain muuta yhteistä… Nimittäin se, että molemmat olemme ulkosuomalaisia ja asustelemme vierekkäisissä osavaltioissa Yhdysvalloissa. Samastun siis häneen kirjoituksiinsa kulttuurieroista ja Jenkkien kotkotuksista. 🙂 Hänen blogissaan on treenaamisen lisäksi myös paljon muuta lukemisen arvoista, mm. teräviä mielipidekirjoituksia. Suosittelen!

 

Toivottavasti näistä saa joku muukin jotain irti, minulle näiden naisten esimerkki, tsemppi ja asenne on antanut todella paljon. Liikunnallista alkavaa viikkoa kaikille!

 

 x Hanne

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *