LIMPUN RELEET

IMG_20160628_202329.jpg

Niin pieni ihminen, mutta niin paljon roipetta.

Muutimme Jenkkeihin kolme vuotta sitten muutaman hassun matkalaukun kanssa. Myimme suurimman osan omaisuudestamme (huonekalut, astiat, kaiken mahdollisen turhan irtaimiston). Se taas tarkoittaa sitä, että kaikki vauvakamppeet piti ostaa jälleen alusta. 

Siispä täällä on ollut edessä melkoinen vauvatarvikemetsästys: hankintalistalla on ollut rattaat, turvakaukalo + telakka, hoitopöytä ja säilytyskorit vaatteille, häkkisänky ja patja, harsot, tutit, rintapumppu yms. kaikenlaista muuta pikkusälää. Ja tietysti vaatteet. Onnekseni täällä on erinomaiset mahdollisuudet tehdä hyviä löytöjä, kun on olemassa eBay, Amazon, Overstock, Craigslist, 2nd hand lastenvaateliikkeet sekä outletit. Olen onnistunut yllättävän hyvin tavoitteessani löytää laadukkaita tuotteita joko uutena alennuksilla tai hyvin pidettyinä toisen käden kautta. Hyväkuntoisia vauvanvaatteitakin olen saanut kälyltä sekä erään oppilaan äidiltä. Muutamaan ostokseen olen sortunut suoraan kaupan hyllyltä: ostin pojulle viiden bodyn setin sekä yöpuvun uutena outletista (sekin tosin erittäin edullisesti), ja Suomen-reissulta kulkeutui kotiin kaikenlaista pikkukivaa.

Äitini osti Limppu-työnimellä kulkevalle poitsullemme ihanan Pentikin peiton, joka sattui itse asiassa olemaan tarjouksessa Pentikin outlet-myymälässä Lohjalla. Tämä on ollut näköjään perheessämme tietynlainen perinne: myös esikoistytöllämme oli mummin ostama ihana vaaleanpunainen Pentikin peitto, ja toinen tyttäremme sai kummisedältään unelmanpehmeän fleece-tyyppisen peiton syntymälahjaksi.

Muina Suomen-tuliaisina toin vauvalle suomenkielisen vauvakirjan, Ainu-tutteja (ne vaan on ihan parhaita!) sekä KappAhlin vastustamattoman suloisen Newbie-malliston vaatteita (yllä kuvassa). Täällä varsinkin poikien vaatteet tahtovat olla todella voimakkaanvärisiä, neonkuosisia tai muuten vaan oudon mallisia. Omaa silmää miellyttävät simppelit perusvärit, raidat ja hillityt kuviot – en välttämättä halua pukea lasta kikertävänkukertaviin autokuoseihin tai sporttiteemaisiin bodeihin. Täällä muutamia perusvarmoja vauvanvaatemerkkejä ovat Calvin Klein, Ralph Lauren, H&M (varsinkin se luomupuuvillaosasto!) sekä supersuosittu Carter´s. Suurimman osan näistä olen löytänyt outleteista pilkkahinnoin (miltä kuulostaa laadukas CK:n viiden bodyn setti kympillä?) tai perinyt ystäviltä kierrossa.

Tarkan markan tyttönä olen kyllä onnistunut saamaan tosi hyviä diilejä pakollisten hankintojen suhteen. Monet näistä jutuista ovat niin lyhytikäisiä, etten viitsi tuhlata järjettömiä summia niihin. Kuitenkin on selvää, että vauvantarvikkeiden on oltava kestäviä, jotta ne ajavat asiansa ja ovat turvallisia. Koska nainen perustelee kaikki hankintansa miehelleen säästövinkkelistä käsin, tein nyt huvikseni pienen listan saavuttamistani säästöistä.

Rattaat –  Bugaboo Frog : $150 käytettynä eBaysta (nykyään myydään nimellä Cameleon, ovh. $1190)

Turvakaukalo + telakka: MaxiCosi Mico AP $125 käyttämättömänä Craigslistin jälleenmyyjältä (ovh. $249)

Hoitopöytä: $50 käytettynä Craigslistilta (ovh. $150)

Sitteri: $0 ystävältä kierrossa (ovh. arviolta $50)

Pinnasänky ja patja: $0 ystäviltä kierrossa (ovh. arviolta $150-200, voi toki olla enemmänkin)

Medela rintapumppu: $0 imetystukiohjelman kautta, vakuutusyhtiön kustantamana (ovh. $200)

____________________

Total: $324

Ovh: $2,000

Savings: $1,676

 

Kannattaa ilmeisesti nähdä vähän vaivaa, jotta saa tarvitsemansa vähän listahintoja edullisemmin. Ja onni on ystävät, jotka laittavat hyvän kiertämään! 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *