Meals from last week

Hello there!

Currently my life is revolving around food, more or less. Both me and my husband started a new diet on Saturday after our Italian personal trainer gave us some recommendations. Basically we have the opposite goals: I´m trying to lose 10 kilos (about 22 pounds) and my husband is trying to gain the same amount. I´m on a 1500 calorie diet (which I´m just trying to figure out since I´m still nursing and I need to eat enough to feed my baby) whereas my husband is allowed to eat up to 2500 calories every day. I´m cutting down my carbs like I did in the beginning of this year (and it was a phenomenal success!) and W is shoving down everything he can get his hands on. I just have to chuckle at the thought how unfair this is: I´m constantly feeling a little bit hungry and just craving cupcakes and ice cream, and W simply can´t stomach all the food and sweets he is supposed to be eating. I basically have to force him to have some cheesecake when we are visiting people – and at the same time I´m just dying of jealousy. 😉 We are using an app called My Fitness Pal, and many people have managed to lose a lot of weight by using it. 

My diet mainly consists of lean proteins and vegetables. That´s why I mostly eat salads, soups and steamed veggies with chicken. Here are some of my favorite recipes from last week.

Hei taas!

Tällä hetkellä elämäni pyörii enemmän tai vähemmän ruuan ympärillä. Aloitimme mieheni kanssa molemmat tiukan dieetin lauantaina sen jälkeen, kun italialainen personal trainerimme antoi muutamia suosituksia. Meillä on tasan vastakkaiset päämäärät: itse yritän karistaa 10 kiloa, ja mieheni pyrkii saamaan saman verran massaa. Vaikka en aiemmin ole perustanut kalorien laskemisesta, nyt joudun sitä kuitenkin tekemään. Oma kalorirajoitukseni on 1500 kcal (jota vielä tässä kokeilen, kun pitää kuitenkin saada tarpeeksi ravintoa vauvan imettämiseen), kun mieheni saa kumota kitaansa jopa 2500 kaloria päivittäin. Hiilarit ovat nyt taas pannassa (kuten alkuvuodesta jo onnistuneesti teinkin), kun taas W saa syödä kaikkea mitä juosten kiinni saa. Joskus naurattaa, miten epäreilua tämä onkaan: minulla on koko ajan nälkä ja himoitsen muffinsseja ja jätskiä yli kaiken, kun W taas ei saa millään kaikkia kaloreita täyteen. Kylässä toinen pitää pakottamalla pakottaa syömään juustokakkua, kun itse luon siihen vain kaihoisia katseita… Kalorilaskurina käytämme sovellusta nimeltä My Fitness Pal, jonka avulla moni tuttu on saanut laihdutettua tuloksekkaasti.

Ruokavalioni koostuu siis pitkälti vähärasvaisista lihoista, kalasta ja kasviksista. Tässä muutamia suosikkireseptejä viime viikolta.

 

20130916_112239.jpg

Artichoke raddish salad & homemade crutons (kuudelle)

Start with lettuce and baby arugula in the bottom

Chopped veggies: red bell pepper, tomato, raddish, artichoke – whatever you have in your fridge

Crutons: two days old french baguette chopped, sauté with olive oil and garlic salt

Sauce (optional): sour cream

 

Artisokka-retiisisalaatti & kotitekoiset krutongit (kuudelle)

Pohjalle jäävuorisalaattia ja rucolaa

Pilkotut vihannekset: paprika, tomaatti, retiisi, artisokka – mitä vaan kaapista löytyy

Krutongit: pari päivää vanhaa patonkia kuutioina pannulle, sekaan oliiviöljyä ja valkosipulisuolaa

Kastikkeena käytin ihan puhdasta ranskankermaa

 

20130922_135450.jpg

Now this is my real favorite: lots of flavor and color on your plate! I had to alter the original recipe because I´m allergic to avocado and can´t handle jalapenos, but feel free to put them in here as well! Just mix everything together, this is really easy to make.

Mexican quinoa salad with chicken (for six)

1 cup quinoa, boil approximately 15-17 minutes

1 can black beans, rinsed and drained

grilled chicken (I used the chicken strips form Costco, saves a lot of time!)

bell pepper, garlic, tomatoes, avocado, jalapenos, chili pepper… whatever you like!

fresh cilantro (a must, don´t leave out!)

Dressing: lime juice, salt, pepper, cumin, chili powder

 

Tämä salaatti on tämänhetkinen suosikkini: paljon väriä ja makua lautaselle! Muutin vähän alkuperäistä reseptiä, sillä olen ilmeisesti allerginen avokadolle enkä kestä jalapenojen tulisuutta, mutta halutessasi voit toki lisätä ne salaattiin. Kaikki ainekset vain sekaisin ja ääntä kohti!

Meksikolainen kvinoa-salaatti kanalla (kuudelle)

pari desiä kvinoaa, keitä pakkauksen ohjeen mukaan tai n. 15-17 min

1 tölkki mustapapuja, huuhtele ja valuta

grillattua kananrintaa, itse käytin tukusta ostettuja, valmiiksi kypsennettyjä kanasuikaleita

paprikaa, valkosipulia, tomaattia, avokadoa, jalapenoja, chilipaprikaa… mitä mieli tekee!

nippu tuoretta korianteria (ehdoton, älä jätä pois!)

Kastike: 1 limen mehu, suolaa, pippuria, juustokuminaa eli jeeraa, chilijauhetta 

 

20130922_182129.jpg

I often make different kinds of woks, they are the Asian alternative to the Western, greasy and unhealthy fast-food. It only takes 15-20 minutes to prepare and is super healthy and tasty! Easy to variate too, by changing the meat, veggies & nuts, or adding noodles. The point of walnuts (or preferably cashews) is to add a healthy source of fat – and of course the good taste and crunch. 🙂 Be careful with the soy sauce so it doesn´t overpower everything – it´s really salty.

Chicken broccoli wok with walnuts (for two)

Grill the chicken breast / strips & season with cumin, chili powder, smoked pepper

Chop 1/2 broccoli,  1/2 red bell pepper and 2 carrots, sauté with olive oil, minced garlic, a touch of soy sauce

Add a handful of walnuts at the end

Serve with jasmine rice – if you are lucky and aren´t cutting carbs like I am!

 

Teen kotona usein erilaisia wokkeja, jotka ovat Aasian vastine länsimaiden rasvaiselle ja epäterveelliselle pikaruoalle. Wokin valmistaminen vie vain 15-20 minuuttia, ja se on superterveellistä ja maukasta! Lisäksi sitä on helppo varioida vaihtelemalla lihoja, kasviksia & pähkinöitä tai lisäämällä nuudeleita sekaan. Pähkinöiden pointti on paitsi lisätä makua ja suutuntumaa, myös olla terveellinen hyvien rasvojen lähde. Ole varovainen soijakastikkeen kanssa, jotta se ei peitä kasvisten luontaista makua – se on nimittäin hyvin suolaista.

 

Kana-parsakaaliwokki saksanpähkinöillä (kahdelle)

Grillaa kana pannulla, mausta chilijauheella, juustokuminalla ja savupaprikajauheella

Pilko puolikas parsakaali, puolikas paprika ja 2 porkkanaa suikaleiksi & käytä pannulla oliiviöljyn, parin murskatun valkosipulinkynnen ja soijakastikkeen kanssa

Lisää lopussa kourallinen saksanpähkinöitä

Tarjoile jasmiiniriisin kanssa, jos olet onnekas etkä joudu luopumaan hiilareista, kuten minä! 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *