My ABC´s

Vaikka aluksi ajattelin olla osallistumatta Lilyssä (ja vähän muuallakin) kiertäneeseen ”Elämäni Aakkoset” -haasteeseen, lopulta en malttanut vastustaa kiusausta. Tämä on vähän kuin ystäväkirjojen täyttäminen lapsuudessa: totaalisen koukuttavaa, varsinkin silloin kun näkee muiden vastaukset. 

 

A amu – Olen aina vihannut aamuja, koska valvon yleensä myöhään. Olen usein aamuisin kärttyinen enkä halua puhua kenellekään, kunnes saan itseni kunnolla hereille. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut arvostaa hitaita aamuja kahden riiviöni kanssa: yritän panostaa aamupalaan, ja lapset syötettyäni käperryn vielä hetkeksi torkkupeiton alle juomaan aamukahvin ja lukemaan blogeja. 

B each – Olen aina kasvanut veden lähellä, ja se on elementtinä minulle todella tärkeä. Monet muistot kytkeytyvät kesäisiin mökkireissuihin, uimaretkiin, kalareissuihin isän kanssa. Olen usein paennut veden äärelle, kun olen kaivannut tilaa ajatuksille ja pään tyhjentämiselle.

C ulture – Kuvataide, musiikki, kirjallisuus, ruokakulttuuri, teatteri, tanssi. Osa itselleni tärkeitä harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita, toisia taas tykkään ihailla muiden toteuttamana.

D isney – Kuulostan jo omastakin mielestäni tosi vanhalta näin todetessani, mutta kaikki parhaat Disneyn piirretyt tulivat 90-luvulla lapsuusaikoinani. Pocahontas, prinsessa Jasmine ja Mulan olivat omat Disney-suosikkini.

E mpatia – Olen se säälittävä puunhalaaja, joka haluaisi adoptoida kaikki maailman orpolapset, yksinäiset vanhukset, kujakissat ja kaltoinkohdellut eläimet. Ehkä tässä syy siihen, miksi olen tällä alalla…

F ood – Minussa on aina asunut herkuttelija: kotona olen kokkaillut ja leiponut jo pienestä pitäen äidin apuna. Koulussa köksä oli yksi ehdottomista lempiaineistani. Omilleni muutettuani innostuin kokkaamisesta oikein toden teolla, ja kokeilen ennakkoluulottomasti uusia reseptejä harva se päivä. Hyvä ruoka on minulle tärkeä ja iso osa elämää.

G erbera – The kukka, jonka mieheni ostaa minulle poikkeuksetta kaikkina merkkipäivinä. Tämä perinne on jo seitsemän vuotta vanha.

H ome is where the heart is.

I kävä – Olen viime vuosina tottunut siihen, että ikävöin aina jonnekin: joko Suomeen tai Jenkkeihin. Vaikka ikävän tunne on joskus raastava, yritän suhtautua siihen positiivisena tunteena ja muistaa arvostaa sitä, että meillä on kahdessa maassa rakkaita ihmisiä ja paikkoja.

J ustice – Jos jotain asiaa en maailmassa siedä, se on epäoikeudenmukaisuus. Haluan itse olla oikeudenmukainen muita kohtaan, olinpa sitten vanhemman, kasvattajan tai ystävän roolissa.

K ärsivällisyys – Ironista sinänsä, että erityispedagogi on perusluonteeltaan kärsimätön. Tätä taitoa olen opetellut ja opettelen edelleen, ja sen hallitseminen tuntuukin olevan paljon helpompaa työympäristössä kuin kotona…

L ord of the Rings – Kaikkien aikojen suosikkifantasiani, johon palaan vuosittain. Teiniaikoina LOTR oli hands down pahin obsessioni.

M usic – Ei pelkästään harrastus, vaan elämäntapa, identiteetin rakentaja ja elämäntapahtumamuisti.

N izza – Lumoavan kaunis kaupunki, jossa vietimme häälomamme. Tänne haluan vielä palata.

O rchestra – Kuluneen vuoden henkireikä, jonka avulla olen saanut viikoittaisen hetken omaa aikaa, ja kuuden viikon välein vähän glamouria arjen keskelle. Muistan jälleen, miksi en yksinkertaisesti voi koskaan lopettaa viulunsoittoa.

P erhe – Elämän tärkein asia. Ykkösenä tietysti omat rakkaat tyttäret ja puoliso, mutta vähintäänkin yhtä tärkeitä ihmisiä ovat omat sisarukset, vanhemmat ja isovanhemmat. Amerikan-sukulaisista on myös tullut minulle kuin omaa perhettä, jonka kanssa jaetaan paljon asioita ja vietetään paljon aikaa yhdessä.

Q ua – Teiniaikojen lempinimi

R unot – Olen aina lukenut paljon, enimmäkseen romaaneja genrejen laidasta laitaan. Yläasteikäisenä angstiteininä löysin SinäMinän runot ja sitä kautta päädyin lukemaan ja kirjoittamaan runoja myös itse. Lyriikat ovat edelleen lähellä sydäntäni, ja niillä on musiikissa minulle tärkeä rooli.

S uomalaisuus – Suomalainen isänmaallisuus on hiljaista ylpeyttä omasta kotimaasta ja sen kulttuuriperinnöstä. Ennen ulkomaille muuttoa en tajunnutkaan, kuinka tärkeä identiteetin määrittäjä oma kansallisuus on. Jenkeissä olen ensisijaisesti suomalainen, ja monesti ihmiset kommentoivat lapsille puhumaani vierasta, kauniin kuuloista kieltä. Lähes päivittäin lauseeni alkaa sanoilla ”In Finland we…”

T otuus – Vanhempani kasvattivat minut raatorehelliseksi, ja olen maailman huonoin valehtelemaan. Yleensä en siihen pysty, ja minua kyllä pystyy lukemaan kuin avointa kirjaa.

U nelmat – Äitini sanoin olen boheemi taivaanrannanmaalari, jolla ainakin lapsena meni tolkuttomasti aikaa unelmointiin. Nyt aikuisena muistutan enemmän maalaisjärkistä äitiäni, joka on todellinen toiminnan nainen – kaikki eivät aina meinaa pysyä vauhdissa mukana. 😉 

V intage – Rakastan vanhoja huonekaluja ja vaatteita, joilla on jokin tarina kerrottavanaan. Vastustan jatkuvaa uuden luomista ja vanhan poisheittämistä, kun korjaamalla ja kunnostamalla monesta perintökalusta saa kuorittua salonkikelpoista käyttötavaraa. Eettisen syiden lisäksi vintage sattuu hivelemään silmääni. Toissapäivänä kävin juuri ostamassa second handina mm. sohvapöydän, sisustusarkun, lipaston ja lasten pöytäsetin.

W – paremman puoliskoni nimikirjain

X ylitol – Asia, jota kaipaan täällä sokerijuomien ja -murojen maassa.

Y ann Tiersen – Muusikko ja säveltäjä, jonka tuotantoon tutustuin ensin Amelié -soundtrackin kautta. Mieletön monilahjakkuus, jonka musiikkiin en kyllästy.

Z ebra – Kuosi, jota en voinut sietää – kunnes kokeilin sitä ihan huumorimielessä, ja jäin totaalisesti koukkuun. Kuinka monesti jäämme jostain paitsi, koska pelkäämme yrittää?

Å kervinda – Peltokierto. Kukka, joka on yhdessä lapsuuden suosikkikirjoistani Maijan Aakkoset. Kirja käy läpi monia kasveja runojen ja utuisten pastellisävyisten kuvien avulla. Lumoava kirja, jota luen usein tyttärilleni.

Ä iti – Ystävä, opettaja, idoli. Maailman tärkein. Jos joskus kasvattajan onnistun puoliksikaan niin hyvin kuin oma äitini, voin olla ylpeä itsestäni.

Ö iset hetket – Omaa aikaa iltaisin, kun lapset ovat menneet unten maille. Olen aina ollut yökyöpeli, eikä tämä varmaan koskaan tule muuttumaan.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *