OMAN ELÄMÄNSÄ JOANNA GAINES

20170901_140445.jpg

Talon ostamisen ehdoksi asetin sen, että keittiö vähintäänkin olisi pakko remontoida. Rakastan kokkaamista, ja käytän suurimman osan päivästäni keittiössä, joten minulle on ehdottoman tärkeää, että se vastaa omia tarpeitani. Keittiön tulisi paitsi vastata omaan estetiikkaani, sen pitäisi myös olla tilava ja funktionaalinen kolmen lapsen kanssa. Keittiöremontti ei taloa ostaessa todellakaan ollut se, mitä olisin välttämättä halunnut lähteä kokeilemaan, mutta useiden näyttöjen jälkeen kävi selväksi, että se olisi ainoa keino saada juuri sitä mitä haluaa.

Etukäteen oli hankalaa totaalisena remonttinoviisina edes kuvitella, mitä kaikkea sitä pystyy omin kätösin toteuttamaan. Täytyy kyllä sanoa, että olen yllättynyt erittäin positiivisesti siitä, miten mieheni on taklannut haasteen toisensa jälkeen. Ihan mutkattomasti asiat eivät toki ole rullanneet, mutta joskus on pakko oppia kantapään kautta.

Viime aikoina on tullut katsottua erinäisiä remppaohjelmia aika paljon (ainoa keino, jolla saan itseni motivoitua aerobisen tekemiseen salilla), mutta ylivoimainen suosikkini on ollut Texasilaisen pariskunnan Joanna & Chip Gainesin luotsaama FixerUpper. Vuosia hain omaa sisustustyyliä, ja nyt se on vihdoin löytynyt – modern farmhouse on ehdottomasti mun juttu, ja mikäs sen sopivampaa nyt kun kuitenkin ostimme hevostilan. 

 

grey cabinets.jpg

black+kitchen.png

Keittiöremonttiin sain aika paljon ideoita ja inspiraatiota Joanna Gainesilta. 

Joannan suosikkijuttuja ovat mm. avoin konsepti ja seinien kaataminen, puulattiat, kattopalkit, antiikkiset yksityiskohdat, puupinnat, subway tile (kuvassa alla), avohyllyt, sliding barn doors, sekä musta-valko-harmaa väriskaala. Näistä aika moni juttu tuli omassa keittiössä toteutettua, ja osa on edelleen työn alla. 

Keittiömme tarvitsi melkoisen kasvojenkohotuksen, ja aloitin oman projektimme ihan siitä, että tein mentaalisen listan asioista, joita omalta keittiöltäni toivoisin.

1. Avaruus ja luonnonvalo.

2. Farmhouse-fiilis.

3. Avohyllyt.

4. Harmoninen värimaailma.

 

Realiteetit muistaen oli pakko pitää budjetin rajat mielessä. Näin ollen päätimme pitää olemassaolevat kaapit ja sitä kautta myös alkuperäisen keittiön muodon, emmekä lähteneet sitä sen kummemmin muuttelemaan. Meillä oli aika selvät sävelet sen suhteen, miten ylläolevia asioita lähdettäisiin tavoittelemaan: keittiön sisäkatto nostettaisiin ylöspäin (ja samalla poistuisivat myös karmeat 80-luvun loistelamput ja niiden paneelit), yläkaapit sekä keittiön ja olkkarin väliseinä poistettaisiin kokonaan, ja alkuperäiset tasot heivattaisiin mäkeen. Tälla saataisiin tuotua tilaan lisää huonekorkeutta ja valoa, ja äitinä tietysti arvostan sitä, että voin kokkauksen lomassa vilkuilla lasten perään. 

Farmhouse-tunnelmaa haettaisiin korvaamalla nykyiset ruokailutilan haitariovet itsetehdyillä ladonovilla, tekemällä keittiön ikkunaseinälle shiplap-paneeli sekä avohyllyt, sekä asentamalla kattoon koristepalkkeja. Tasoksi valittiin puinen butcher block. Lisämaustetta toisivat tyyliin sopivat valaisimet ja tekstiilit. 

Värimaailmaa pohdin todella pitkään, sillä mustat kodinkoneet rajoittivat valinnanmahdollisuuksia jonkin verran. Päädyin lopulta siihen, että alakaapit maalattaisiin mustiksi, ja tasoista ylöspäin pinnat maalattaiisin valkoisiksi, jotta keittiöstä tulisi kodinkoneiden kanssa sopiva muttei kuitenkaan liian tunkkainen.

black cabinets black appliances.jpg

white kitchen black appliances.jpg

white kitchen with black appliances.jpg

 

Keittiöremontin esteettisessä sekä funktionaalisessa suunnittelussa Pinterest on ollut ihan korvaamaton apu, sieltä löytyy loputtomiin ideoita ja budjettiystävällisiä DIY-ohjeita. Suosittelen kokeilemaan!

Jatkan erilliseen postaukseen keittiöremontin käytännön toteuttamisesta, ettei homma lähde ihan käsistä… 🙂 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *