Opettajan monet roolit sukeltajasta tarjoilijaan

Emmi on ilahduttanut lukijoitaan jo useamman kerran sekä blogissa että Instagramissa jakamalla päivittäisiä työasujaan. Minäkin olen jo pitkään halunnut jakaa teille muutaman asukuvan työpukeutumisestani. Valitettavasti päivät ovat olleet aamusta iltaan niin täysiä, että varsinaisia asukuvia en ole ehtinyt ottaa, mutta päätin sitten tehdä muutaman kuvan toisinnon muutamasta viimeaikaisesta työasusta. Nämä asut oikeastaan valikoituivat tähän sen takia, että kaikista kolmesta olen saanut oppilailta tikahduttavan hauskaa palautetta – lasten suusta se totuus tulee…

IMG_3292.jpg

MEKKO TROUVÉ KENGÄT DIRTY LAUNDRY LAUKKU Mango

Kotona tämä mama kulkee pitkälti hiukset sotkuisella pikkumyynutturalla, erinäisissä kotimekoissa ja sortsi-toppi-kokonaisuuksissa. Siksi töihin on kiva laittaa päälle jotain vähän skarpimpaa. Tämä Nordstromin valikoimista löytyvä colour-blocking-mekko tuo graafisine kuoseineen ja istuvine leikkauksineen työpukeutumiseen juuri sitä särmää, jota maanantaiaamuisin kaivataan. Matalat kengät kultaniitteineen pitävät mekkoasunkin sopivan arkisena, ja laukun laatikkomaiset linjat jatkavat mekon minimalistisuutta.

Tämän syväanalyysin jälkeen olikin kiva saada töissä lasten tuomio: ”Mrs. K., it kind of looks like you´re wearing a wetsuit...” Joo, surffaamaanhan tässä ollaan menossa. Nyt en enää itsekään pysty katsomaan mekkoa enää mitenkään muuten kuin sukelluspukuna. Venice Beach, here I come! Oh God. 😀

 

IMG_3295.jpg

MEKKO Vero Moda KORU Earthbound KENGÄT H&M LAUKKU Lindex

Kitaraopetuspäivinä pukeudun usein vähän rennommin, koska soittoasento vaatii vaatteeltakin joustavuutta (sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti). Jotenkin kitaraa soittaessa tulee muutenkin vähän hipahtava olo, en tiedä miksi. Akustisessa kitarassa on jotain rentoa ja rauhoittavaa, ehkä pukeutuisin edgymmin jos soittaisin sähkökitaraa… 😉 Tämän asun takana ei ollut mitään kummempia filosofioita, lähdin vaan asustamaan ystävältä second-handina saatua Vertsun mekkoa jotenkin ehkä vähän itsestäänselvästikin nahkaisilla asusteilla ja hippikorulla. 

No, taas tuli soitto-oppilaalta hyvin suora kysymys: ”Are you Jewish? It kind of looks like you are Jewish…”  Kuka tietää, mistä tämä mielleyhtymä oli viidesluokkalaiselle tullut, mutta vähän taas meinasi hymyilyttää. Varmaan näytin sandaaleineni tulevani suoraan jostain Jerusalemin synagogasta.

IMG_3297.jpg

IMG_3301.jpg

IMG_3305.jpg

PAITA / KORU H&M HOUSUT Nordstrom KENGÄT DinSko

Niinä päivinä, kun ei tarvitse tehdä välituntivalvontoja, pukeudun mielelläni pitkälahkeisiin ja -hihaisiin vaatteisiin. Vaikka ulkona paahdetta riittää vielä reiluksi 30 asteeksi päiväsaikaan, ilmastoiduissa sisätiloissa on miellyttävämpää olla pitkähihaisilla vaatteilla. Kaivoin naftaliinista viime vuonna ostetun H&M:n erittäin informaalin kauluspaidan, jonka hihat ovat itseasiassa pehmoista trikoosekoitetta. Jäykissä kauluspaidoissa en tunne oloani ollenkaan kotoisaksi, mutta tällä versiolla saan huijattua itselleni skarpimman lookin ja fiiliksen mukavuudesta tinkimättä. Mustavalkoinen väriyhdistelmä on päälläni aika harvinainen näky, sillä pukeudun usein väreihin. Liekö tästä seurannut pienen oppilaan viaton kysymys?

”Do you work at Maggiano´s?” Kyseessä on siis lähistöllä sijaitseva hieno, italialainen ravintola. Ilmeisesti näytin mustavalkoisessa asussani tarjoilijalta… Ei muuten ole ensimmäinen kerta, kun oppilas ihmettelee, mitä me opettajat OIKEASTI teemme työksemme. On kai hankalaa ymmärtää, että me emme vietä kahdeksantuntisia päiviä koululla ihan pelkästä rakkaudesta pikkupulmusia kohtaan… Pakkohan sen lisäksi on jotain oikeaakin työtä tehdä! Ei kai tällaisesta kenellekään mitään makseta? 

IMG_3307.jpg

IMG_3308.jpg

Pirtsakkaa työviikkoa sinne itse kullekin!

 

x Hanne

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *