RUOKAJUMITUS

Vauvan syntymän jälkeen olen pääasiassa kokkaillut omia perusvarmoja (lue: nopeita ja helppoja) reseptejä, joilla ei yksinkertaisesti voi mennä pieleen – edes silloin, kun taustalla huutaa kolme lasta ja seinät tuntuvat kaatuvan päälle. (Meidän perheessä nälkäkiukku on näköjään geneettistä, koska maailmanlopun tunnelma iskee päälle yleensä juuri silloin, kun yritän apinanraivolla kuoria perunoita ja hämmentää neljää eri keitosta liedellä…) Joskus kuitenkin iskee totaalikyllästyminen omiin vanhoihin luottoaterioihin, ja tekee mieli kokeilla jotain uutta.

Vaikka normaalisti inhoan Facebook-feedin mainostulvaa (onneksi on adblock), satuin kerrankin löytämään kohdennetuista mainoksista jotain itseäni kiinnostavaa. Nimittäin Tasty-reseptisivuston. Siis kerrassaan nerokas idea! Reseptit on purkitettu helposti ymmärrettävään ja kompaktiin videomuotoon, jossa näkee nopeasti eri valmistusvaiheet, ainekset ja lopputuloksen samassa paketissa. Joskus valmiiden reseptien merestä on hankalaa löytää toimivaa ohjetta, ja joskus jo pelkästään ainesosaluettelo saa kylmän hien otsalle. Nämä reseptit ovat kuitenkin todella simppeleitä eivätkä vaadi MasterChefin osaamista. Olen jo tallentanut ja kokeillut näistä resepteistä aika monta, ja kaikki niistä ovat jääneet omaan repertuaariin!

Viimeisen parin viikon aikana olen tehnyt tätä ruokaa jo kolmesti, sillä se vaan on niin helppo ja hyvä. Jutun juju on mausteseos, jota voi tehdä omista perusmausteista vähän isomman setin kerralla, joten sitä jää valmiiksi seuraavia kokkauskertoja varten. (Takaan, että haluat tehdä tätä vielä uudestaankin!) Tiskaamista syvästi inhoavana arvostan myös sitä, että ruuan voi tehdä yhdelle uunipellille eikä tarvitse sotkea kolmea pannua ja kattilaa ja kippoa eri valmistusvaiheissa.

Yhden pienen muutoksen tekisin reseptiin: jos perunoista tykkää enemmän rapsakoina, suosittelen paistamaan niitä uunissa ensin noin 15 min ennen kuin lisää kanan ja parsakaalin pellille perunoiden seuraksi. Videon lisäksi reseptit löytyvät myös kirjoitettuina (linkki on aina videon yhteydessä).

Bon appetit!

 

P.S. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan vilpitön suositus muille kiireisille & helppojen reseptien ystäville!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *