The second graduation party

 

20131115_202503.jpg

Valmistuin kesäkuussa kasvatustieteiden maisteriksi neljän työntäyteisen yliopistovuoden jälkeen. Koulun päättyminen ja tutkinnon saavuttaminen on aina jotenkin haikeaa ja katkeransuloista: pitkä työ on saatu päätökseen ja luovutaan jostain tutusta ja turvallisesta samalla kun suunnataan kohti uusia mahdollisuuksia. Tällä kertaa valmistuminen oli kuitenkin erityisen merkityksellistä, sillä tein sen eteen töitä ihan eri kaliiperilla kuin koskaan aiemmin. Pienten lasten äitinä oleminen ei ole haasteista pienin, varsinkaan silloin kun sen ohessa puurtaa maisterinpapereita. Näin jälkikäteen varsinkin koko urakka tuntuu vielä hurjemmalta kuin rautaa takoessa. 

Sain molemmat lapseni opiskeluiden aikana. Toisen opiskeluvuoden asuin aviomiehestäni erillään opiskelukaupungissani, koska halusin saada mahdollisimman paljon kursseja alta pois ennen esikoisemme syntymää. Ehdinkin saada lukuvuoden onnistuneesti päätökseen ja kandin valmiiksi ennen äidiksi tuloa toukokuussa 2011. Vietin kesälomaa sen muutaman kuukauden, kunnes palasin takaisin sorvin ääreen syksyllä. Vuosi kului etäopintojen ja kirjatenttien parissa. Vuoden 2012 keväällä aloitin työharjoitteluni, jossa työnkuvaani kuului valtakunnallisen tutkimuksen tekeminen. Jatkoin aiheesta graduuni, jonka sain töissä koostettujen ja osittain analysoitujen aineistojen avulla rykäistyä valmiiksi kahdessa kuukaudessa ennen toisen lapsemme syntymää. Mieheni onkin härnännyt minua, että meinasinko kirjoittaa väikkärin sitten ennen mahdollista kolmatta lasta, kun tuntuvat nuo raskaudet buustaavan motivaatiotani melkoisesti… 

In June I graduated with my Master´s in Education after four busy years in the University. It´s always kind of bittersweet to end school and receive a degree: achieving something so big after hard work, letting go of the familiar routines and moving towards new possibilities. This time graduation held a different meaning than ever before. As a mom of two little girls, I had to step it up and work even harder: being a mom is not easy, let alone studying while doing it. Looking back, this whole thing feels a lot crazier than it seemed when I was staying up nights studying.

I had both of my kids during the years in the University. I lived the second year in the city where I studied, apart from my husband. I just wanted to finish most of my classes before our first baby came into this world. So I succesfully finished the second semester along with my Bachelor´s thesis before becoming a mother in May 2011. I took a short summer break before going back to school in the fall. The third year passed as I was studying from home and taking book exams. The spring of 2012 I started my internship where I worked on a national study. I enjoyed my topic so much that I kept on going in the fall and started my Master´s Thesis, which I miraculously crammed together in 2 months before our second daughter was born. My husband tends to tease me whether I´m going to do my Ph.D. before giving birth to a third kid, since the pregnancies seem to be such excellent motivators… 

20131115_191247.jpg

20131115_191313.jpg

Varsinaisia valmistujaisia juhlimme Suomessa toukokuun lopussa. Koska Amerikan-sukulaiset eivät näihin juhlallisuuksiin päässeet osallistumaan, he halusivat muistaa minua jotenkin muuten. Päädyimme siis ulos syömään valmistumiseni merkeissä. Juhlapaikkana toimi Brio, joka ei ole meitä ennenkään pettänyt. Alkupalaksi nautiskelimme tulista BBQ-kanapizzaa sekä kotitekoisia nachoja pinaattidipin kera. 

We celebrated my graduation in Finland at the end of May. Because my American family wasn´t able to attend to the official party, they wanted to remember me otherwise. We ended up going out to eat for my graduation. The venue was Brio, that has never failed us before. These yummy appetizers make me drool even now: the hot BBQ-chicken Pizza and homemade nachos with spinach dip where delicious!

20131115_194551.jpg

Pääruokani oli ehkä yksi herkullisimmista salaateista, jota olen eläissäni syönyt. Filée mignon, karamellisoituja pekaaneja ja gorgonzolaa samalla lautasella? Oi kyllä.

My entrée was probably one of the best salads I´ve ever had in my life. Filée mignon, caramellized pecans, gorgonzola on the same plate? Oh yes!

20131115_202251.jpg

20131115_202344.jpg

20131115_202410.jpg

(Ihan näin sivuhuomautuksena, näyttääkö tämä tyrmäävä pariskunta kohta kuusikymppiseltä?)

Minulla on varmasti maailman parhaat appivanhemmat ja in-laws. Hengailemme paljon keskenämme, jaamme samanlaisen huumorintajun ja mutkattoman, vaikkakin aktiivisen elämänasenteen. Onnistuneen illallisen jälkeen jatkoimme matkaa vielä appivanhempieni kotiin herkullisten cupcakesien kera. Kaiken kaikkiaan, täydellinen ilta!

(Does this gorgeous couple look like they are reaching 60? Just sayin´…)

I just have the best in-laws in the world! We hang out a lot, share them same weird sense of humor and the easy-going yet active lifestyle. After the dinner we headed back to my husband´s parents´ house with some yummy cupcakes. All in all, a perfect night!

20131115_202450.jpg

 

x Hanne

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma