Tomato soup & oven sandwhiches

20140109_165933.jpg

Tässäpä pitkästä aikaa jatkoa sille budjettiruoka-postaussarjalle! Teen melko usein tomaattikeittoa, ihan vain siksi että se on niin helppoa, halpaa ja kaiken lisäksi vieläpä hyvää. Tätä syö mielellään erityisesti kylmillä ilmoilla, kun kaipaa jotain lisälämmikettä. Siksi uunileivät toimivat keiton parina vielä erityisen hyvin. Reseptiikka ei todellakaan vaadi mitään Masterchefin otteita, joten takaan että tällä ohjeella ei kukaan pety. Pidemmittä puheitta, tässäpä tomaattikeittoni vaikeaakin vaikeampi ohje:

Tomaattikeitto

Pari purkkia paseerattua tomaattia

Iso purkki tomaattimurskaa

Pari isoa sipulia

Valkosipulin kynsiä

Öljyä

Vettä

Soijakastiketta

Rouhittua mustapippuuria, jauhettua paprikaa, jauhettua chiliä, oreganoa

Päälle ranskankermaa

 

1. Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla.

2. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattimurska, sekä tilkka vettä (maun ja halutun koostumuksen mukaan). Anna poreilla rauhassa keskilämmöllä n. 10 min.

3. Lisää pari ruokalusikallista soijakastiketta sekä mausteita haluttu määrä. Itse laitan noin teelusikallisen kutakin. Keitä, kunnes sipulit ja tomaatit tuntuvat sopivasti pehmenneiltä.

4. Nauti ranskankermanokareen kanssa.

 

Uunileivät:

Paahtoleipää / sämpylää

Dijon-sinappia

Tomaattiviipaleita

Kinkkua

Voimakasta juustoa

 

Voitele leivät sinapilla ja kokoa muut ainekset päälle. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes juusto on kullanruskeaa.

__________________________________________________

It´s been a while since I posted about the budget-friendly meals, so here we go! I often make tomato soup, because it´s just so easy, cheap and just simply delicious. I enjoy this especially when the weather is cold and you feel like you need the extra warmth. Therefore, oven sandwhiches go really well with this soup. This recipe definitely doesn´t require Masterchef skills, so I can guarantee that you won´t mess this one up. Without further introduction, here´s the super easy tomato soup recipe:

 

Tomato soup

A couple cans of  purkkia tomato sauce

A big can of crushed tomatoes

Two big onions

Garlic gloves

Olive / canola oil 

Water

Soy sauce

Ground black pepper, chili powder, paprika powder, oregano

Sour cream

 

1. Chop the onions and mince the garlic. Sautée in a pot.

2. Add tomato sauce, crushed tomatoes and a small glass of water (depending on your own taste and desired structure). Let it boil for about 10 min on medium heat. 

3. Add two tablespoons of soy sauce and the other spices. I usually put about 1 tsp of each. Boil until the onions and tomatoes are tender. 

4.Eat with a spoonful of sour cream.

 

Oven sandwhiches:

Toast / homemade buns

Dijon-mustard

Tomato slices

Ham

Some strong cheese (sharp cheddar or pepperjack works)

 

Put some mustard on the bread and top with the other ingredients. Broil in the oven until the cheese is golden and melted. 

 

 

x Hanne

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.