Viisi asiaa, joita ette minusta tienneet

Ah, mikä ihana idea! Rosanna kirjoitti hiljattain hauskan postauksen asioista, joita lukijat eivät hänestä tiedä. Halusin ilman muuta tarttua tilaisuuteen ja tehdä oman listaukseni. 

 

1. En ole koskaan värjännyt hiuksiani tai käyttänyt ripsiväriä. Tämä on tullut pitkälti kasvatuksesta: kotonani on aina arvostettu luonnonkauneutta, eikä äitini ole koskaan meikannut tai vaihdellut hiustenväriään. (Ehkä tämän takia olen muutenkin arka tekemään hiusten suhteen mitään radikaaleja muutoksia, enkä osaa edes ajatella luopuvani pitkistä hiuksista. :D) Tavallaan olen tästä ihan kiitollinenkin, sillä aamuisin ei koskaan tarvitse herätä kovin aikaisin laittautumaan, eikä minulla ole kyllä minkäänlaisia komplekseja käydä meikittä ihmisten ilmoilla. 

 

2. Yläasteikäisenä lempipuuhaani oli varastaa lainata veljen vaatekaapista lökäpöksyfarkut ja pukeutua hoppariksi. Veli ei tästä kauheasti pitänyt, mutta minusta oli hauskaa piiloutua välillä pipon ja ison hupun alle ja löntystää loskassa eteenpäin ihan liian isot skeittisämpylät jalassa. Näihin aikoihin lähes kaikki parhaat kaverini olivat poikia. Heiltä sainkin lempinimen Rekkamies, joka kulki mukanani aina lukion loppuun asti. Voi niitä aikoja 😀 Nykyään varmaan sitten otan naisellisilla mekoilla ja korkkareilla takaisin tätä hetkellistä mielenhäiriötä! 

 

3. Rakastan fantasiakirjallisuutta ja -elokuvia, erityisesti Lord of the Rings ja Harry Potter ovat lähellä sydäntä. Yläasteella huoneeni oli paperoitu LOTR-julisteilla ja olin aivan rakastunut Elijah Woodiin. (Nykyään Viggo Mortensen taitaisi viedä pidemmän korren…) Vuosittain saan jonkun kummallisen kutinan joko lukea nämä kaikki kirjat tai katsoa elokuvat putkeen. En edes muista, montako kertaa olen kahlannut ne kaikki läpi, mutta en varmaan koskaan kyllästy. Keskimaassa ja Tylypahkassa on molemmissa omanlaisensa tunnelma, joka vie mukanaan. Erityisesti LOTR:in musiikit herättävät minussa paljon tunteita ja muistoja tietyiltä vuosilta. 

 

4. En osaa leipoa pullaa. Joo, en tiedä mikä on, koska onnistun kyllä loihtimaan mitä monimutkaisimpia leivonnaisia kuppikakuista juustokakkuihin, enkä nyt muutenkaan ole kokkina mitenkään huonoimmasta päästä. Pullanleipominen sen sijaan on sellaista rakettitiedettä, johon minun älykkyysosamääräni ei kerta kaikkiaan riitä. Alan kyllä epäillä sitäkin, että kärsimättömänä ihmisenä en vaan ole jaksanut vaivata taikinaa tarpeeksi pitkään… Pullistani tulee useimmiten niin kovia, että jos ne heittäisi seinää vasten niin seinä varmaan halkeaisi ennemmin kuin tekemäni pullat. Uunituoreina ne vielä jotenkin menettelevät, mutta sen jälkeen niillä saa kyllä heittää vesilintua.

 

5. Olen käynyt Sibelius-lukion, josta on valmistunut paljon pitkän linjan muusikoita, näyttelijöitä ja tanssijoita. (Isoimpia nimiä mm. lauluyhtye Rajaton, Elastinen, Emma Salokoski, Lauri Ylönen, Chisu, von Hertzen brothers, malli Saimi Hoyer, Sini Sabotage.) Jo lukioaikoina erilaisissa kouluproggiksissa huomasi, että niin järjettömällä lahjakkuudella ja työmoraalilla varustetuista ihmisistä tullaan varmasti kuulemaan myöhemmin. Hyvin usein lehtiä lukiessani törmään tuttuihin nimiin ja kasvoihin, kun huomaan jonkun vihdoin saaneen levytyssopimuksen tai merkittävän roolin musikaalissa, näytelmässä tai elokuvassa. Samaan aikaan kanssani lukiota kävi mm. Anna Abreu, joka näytti epäilijöille närhenmunat ensin Idolsissa ja nyt pitkän linjan artistina. Samoilla oppitunneilla olen istunut Smak-laulajana ja juontajana tunnetuksi tulleen Kalle Lindrothin kanssa, joka kyllä järjesti luokassa aina jotain actionia päivän piristykseksi. Abivuonna kiersimme Itä-Suomessa ison bändin ja tanssijaryhmän kanssa, ja tässä porukassa olivat mukana nykyään Roope Salminen ja koirat -yhtyeessä vaikuttavat kundit. Näihin aikoihin liittyy paljon unohtumattomia keikkoja, joita on sitten joskus mahtava muistella kiikkutuolissa.

 

Jakakaa ihmeessä omat 5 faktaanne, näitä on hirmu mielenkiintoista lukea! 🙂 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *