What´s on my plate today?
Tänään ajattelin kirjoitella vähän siitä, mitä ruokapolitiikkaani kuuluu tällä hetkellä. Mitään kovin radikaaleja muutoksia ei ole tehty, koska uskon siihen, että ruuasta kuuluu aina nauttia. Jos olen nälissäni tai joku maistuu mitäänsanomattomalta, sellaiset ruokailutottumukset eivät todennäköisesti tule kestämään. Tällä hetkellä tavoitteenani on minimoida viljat ja maitotuotteet, koska haluan helpotusta kroonisiin vatsakipuihin ja turvotukseen. (Tähän väliin on ihan turha heittää mitään kliseisiä ”Aktivia auttaa”…;D ) Minusta on täällä Amerikan ihmemaassa kuoriutunut todellinen jenkkiaamiaisten fani, joten aamupala on minulle usein sellainen pieni herkkuhetki ja rauhoittumistuokio sen jälkeen, kun olen saanut kaksi sottapyttyäni ruokittua. Lounaan pyrin pitämään kevyenä ja päivällisen täyttävämpänä, jotta iltaisin ei iskisi kohtuuton naposteluvimma. Iltasyöpöttely on varmasti ollut se suurin paheeni, josta edelleen pyrin pääsemään eroon – tai ainakin korvaamaan ne naposteltavat terveellisemmillä vaihtoehdoilla.
Today I decided to write a little about my food policy at the moment. I haven´t made any radical changes because I believe that one still needs to enjoy what they eat. If I am constantly hungry or something tastes really bland, those kind of eating habits are not likely to last. Currently my main goal is to minimize the usage of grains and dairy since I am looking for a solution to my chronic stomach aches. I have become a true breakfast lover here in the U.S., so breakfast time is really my time to enjoy and relax after feeding my little rascals. I try to keep lunch simple and light, whereas supper is a little more filling to avoid extensive snacking at night. Night snacking definitely is (and always has been) my bad habit that I am still trying to shake – or at least replace the snacks with healthier options.
Aamu alkaa usein puurolla, rahkan tyyppisellä Fage-jugurtilla + marjoilla, tai banaanipannareilla kuten kuvassa. Tuoreet marjat aamupalalla ovat ehkä parasta mitä tiedän! Raskausdiabeteksen jälkeen en ole mehuja juuri juonut, kai se sen ajan ruokavalio teki tehtävänsä. Aamukahvi sen sijaan on saatava, tosin harkitsen sen vaihtamista teehen. Olen aina juonut teetä, mutta täällä ällöttävän makuinen vesi on vähentänyt teen nautiskelua huomattavasti.
My morning usually begins with oatmeal, plain Fage yogurt + berries, or banana pancakes (above). Fresh berries are maybe the best thing in the morning! After my gestation diabetes during the pregnancies I haven´t really had juice in the morning, that strict diet must have done it. However, I need my morning coffee, although right now I am considering switching that to tea. I have always liked tea, but here the water tastes so disgusting that it has reduced my tea drinking significantly.
Tänään tein tämän näköistä salaattia: lehtikaalia ja salaattisekoitusta, kirsikkatomaatteja, kurkkua, oranssia paprikaa, kukkakaalia ja mozzarellaa. Sivussa valkosipuli- ja paprikahummusta sekä rosmariininäkkäriä, kastikkeena Maple Balsamic Vinegar.
Today I made this salad: kale and salad mix, cherry tomatoes, cucumber, orange bell pepper, cauliflower and mozzarella. On the side, garlic and roasted pepper hummus, rosemary crackers, the dressing is Maple Balsamic Vinegar.
Peruspäivällinen: parsakaalia ja porkkanoita sekä kalaa / kanaa / vähärasvaista lihaa. Tällä kertaa valmistin uunilohta kirsikkatomaateilla ja kevätsipulilla, kastikkeeksi tein sekoituksen sitruunamehusta, kermaviilistä ja Dijon-sinapista.
My basic supper: broccoli and carrots, and fish / chicken / lean meat. This time I prepared salmon in the oven, topped with cherry tomatoes and scallion. There was also dressing made of lemon juice, sour cream and Dijon-mustard.
Muiden popsiessa spagettia, minä söin pelkkää jauhelihaa parsalla ja porkkanalla.
While the others enjoyed their spaghetti bolognese, I chowed down plain hamburger meat, broccoli and carrots.
Luottokamat: vihreä tee vedellä laimennettuna, himalajan ruususuola ja pippurimylly.
My go-to things: green tea (watered down), Himalayan pink salt and black pepper.
Välipaloiksi olen syönyt viime aikoina hedelmiä, hummusta rosmariinisuolakeksien päällä, ja toisinaan jugurttia. Maitoa ja viljaa välttelevän välipalavaihtoehdot ovat vähissä, joten ideoita kehiin! (Muutakin kuin kananmunaa.) Avocadosta tykkään, mutta epäilen olevani sille allerginen. En myöskään vielä omista blenderiä, koska haluan säästää laadukkaaseen koneeseen. Olen siis kiitollinen välipalaehdotuksista!
For snacks, I have had fruit, hummus with rosemary crackers, and sometimes yogurt. It´s really hard to think of any good snacks when you try to stay away from dairy and grains. So I really appreciate your ideas, other than eggs. I really like avocado but I suspect I am allergic to it. I don´t own a blender at the moment since I am saving for a good quality machine. I would be thankful for any suggestions!
Miesraukkani on nyt jo saanut tarpeekseen terveysruuista, vaikka en itseäni mitenkään hurahtaneena chia-siemenhifistelijänä tai ituhippinä pidäkään. Viime perjantain Mahi Mahi -kalatacoja tehdessäni mies soitti hätäpuhelun pizzataksiin. Kävi raukkaa vähän sääliksi :D
My poor husband has already had enough of these healthy foods, although I don´t even remotely resemble the chia seed enthusiasts or lifestyle hippies. Last Friday I made fish tacos and saw his desperate frown, which resulted in an emergency call to Pizzataxi. I really felt sorry for him :D
x Hanne