Lämmin lehtikaalisalaatti ja chili-valkosipuli kanaa
Bongasin toissapäivänä herkullisen näköisen reseptin Kaitaliinan blogista, ja kun äitini soitti eilen ja kysyi tehtäsiinkö ruokaa yhdessä, ehdotin lämmintä lehtikaalisalaattia kokeiluun. Lehtikaali oli kesältä jäänyt kummittelemaan mieleen, kun sesonkiaikaan siitä ei keksitty tehtäväksi muuta kun heittää smoothien sekaan. Heti reseptin nähtyäni ajattelin että jonain päivänä tätä täytyisi kokeilla.
Alkuperäisestä ohjeesta vaihdoin leipäjuuston tilalle halloumin, ihan puhtaasti siitä syystä etten tykkää leipäjuustosta. Koska ruoka oli niin älyttömän hyvää, tehtiin sitä Tim:n kanssa heti seuraavana päivänä uudelleen. Silloin vaihdettiin taas passionhedelmän tilalle granaattiomena, koska passion oli meidän kaikkien mielestä salaatissa aika mauton. Lisäksi marinoitiin ja paistetiin kanafileitä.
Salaattiin tarvitset siis seuraavat ainekset:
- Lehtikaali
- Paprika
- Avokado
- Halloum/leipäjuusto
- Passionhedelmä/granaattiomena
- Suolaa (Maldon)
- Mustapippuria
Kanafileiden marinadiin taas:
- Öljyä (käytettiin oliivi)
- Chiliä
- Valkosipulia
- Kurkumaa
- Mustapippuria
Koska omistan vain yhden paistinpannun, piti ruoka paistaa kolmessa osassa. Ensin marinoidaan ja paistetaan kanafileet. Aseta fileet folion alle lepäämään. Putsaa pannu välissä ja paista seuraavaksi halloumi. Putsaa taas välissä pannu ja paista viimeisenä lehtikaali. Muut paistettiin voissa, paitsi lehtikaalille kokeiltiin kylmäpuristettua kookosöljyä, ja siitä tuli todella hyvää. Lehtikaalista leikattiin paksuin ranka ohuemmaksi, ja pannulle laitettiin sekaan hyvä ripaus suolaa ja mustapippuria. Kun lehtikaali alkaa hieman kypsymään, heitettiin sekaan vielä paprikat hetkeksi pehmenemään.
Ihan mieltsin hyvää!