Joulun tunnelmaa
Meidän tyttären ensimmäinen joulu sujui rauhallisissa merkeissä ja ihanien jouluruokien parissa 🙂 Ensin nautiskeltiin kiireettömästä päivästä kotosalla riisipuuron äärellä, paketoitiin lahjoja ja lepäiltiin, ja illaksi kokoonnuttiin muun porukan luo joulupöytään.
Koska äitiys on selvästi vähän pehmittänyt päätä, päädyin tekemään ensimmäistä kertaa myös jouluruokaa itse. Tai sinappia olen tehnyt jo useamman vuoden, nimittäin en tiedä parempaa jouluruokaa kuin itsetehty sinappi ja kinkku! Nyt lähdin kokeilemaan varovaisesti laatikon valmistusta, ja kokkailin joulupöytään bataattilaatikon. Siitä tuli ihan hyvää, joskaan se ei vetänyt vertoja laatikkoammattilais-mummon laatikoille. No, harjoitus tekee mestarin 🙂
Lisäksi yritin tehdä Valion ohjeella glögi”juustokakun”, jossa tosin ei ollut yhtään juustoa. Siitä tuli lopulta sellainen farssi ettei tullut otettua edes kuvaa koko hirvityksestä 😀 Lisäsin päällimmäisen kiilteen liian lämpimänä hyytyneen kakun päälle, jolloin keskikerros sekoittui päälikerrokseen tehden siitä samean, ja lopulta koko päälikerros valui sivuja pitkin vuoan reunojen välistä pöydälle.. Kaadoin päällimmäisen kerroksen jämät pois ja tein uuden, ja siirsin kakun ulos jäähtymään ja hyytymään. No sehän unohtui sinne ja jäätyi 😀 Lisäksi kakku oli ollut sen verran vinossa että päälikerros oli aivan toispuoleinen. Onneksi muiden tekemät jälkiruuat pelasti illan!
Nyt lähdetään käymään mökillä! Rauhaisaa ja lämmintä joulua kaikille :)