Herkullinen possukastike ja muusi

Tämä ei sitten ole mitään terveysruokaa, mutta eipä kaikki voi ollakkaan 😉 Bongasin tämän reseptin Hanna Gullichsenin blogista reilu vuosi takaperin, jolloin teinkin kyseisen annoksen useampaan otteeseen. On se vaan niin herkullista!

Neljän hengen ateriaan tarvitset:

  • 400g maustamattomia porsaan suikaleita (mielellään luomua)
  • 1 sipuli
  • 1 dl kermaa
  • dijon sinappia
  • soijakastiketta
  • suolaa
  • pippuria
  • vehnäjauhoja
  • perunoita
  • voita
  • maitoa

Ihan alkuun laitoin tulemaan lisukkeeksi pienen satsin etikkakurkkuja. Mä olen ollu etikkahullu kuulema aina, ja melkein kaikki etikassa marinoitu maistuu! Etikkakurkkuihin tulee ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan etikkaa, vettä, ripaus suolaa ja ripaus sokeria. Kurkkuviipaleet liemeen maustumaan, ja siivun paksuudesta riippuen valmista on muutaman tunnin päästä, tai vaikka seuraavana päivänä. Mikä parasta, samaan liemeen voi sitä mukaan lisätä viipaileita maustumaan kun niitä syö.

etikkakurkut.jpg

Possun suikaileisiin lisäsin suolaa ja mustapippuria, ja annoin hetken maustua sekä lämmetä pöydällä. Pataan tai paksupohjaiseen kattilaan lisätään reilu norkare voita, ja annetaan lämmetä kunnolla. Pannu on tarpeeksi kuuma kun voi on muuttunut hieman rusehtavaksi, ja on hiljaa (ei enää kupli). Heitä suikaleet sekaan, ja alkuperäisen ohjeen mukaisesti kannattaa odottaa hetki ennenkun niitä alkaa hämmentää. Tällöin nesteet pysyvät lihassa, eikä suikaleista tule sitkeitä.

mausteet.jpg

Kun lihat on ruskistettu, heitä sekaan hienonnettu sipuli, laske lämpötilaa ja anna sipulin kuullottua. Sen jälkeen ripottele lihojen päälle pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita. Lopuksi 2-3dl vettä, loraus soijakastiketta, hieman lisää suolaa ja pippuria, ja laita liedelle hiljaiselle lämmölle hautumaan noin tunniksi.

dijon.jpgSilläaikaa ehtii kuorimaan ja keittelemään perunat, lisäämään sekaan voita, maitoa ja suolaa. Kastikkeen sekaan lisätään tässä välissä teelusikallinen dijon sinappia ja 1dl kermaa. Anna hautua vielä muutama minuutti. Perunat muusiksi ja avot, ruoka on valmista! Meillä oli etikkakurkkujen lisäksi lisukkeena myös kurpitsapikkelssiä. Ah! Tim söi niin paljon että nyt se voivottelee ja kierii täällä pitkin kämppää :D

valmiskastike.jpg

Ja niin muuten, tavatonta elämää löytyy nykyään myös Facebookista!

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.