Ruokatrendien matkassa – Bataattiburgeri
Bataattiburgeri on jo tovin ollut pinnalla, ja ehkä kovin hypetys on jo ohikin? No, ei ole mulle uutta että olen myöhässä, mutta ei se haittaa nimittäin bataattiburgeri on varmasti yhtä hyvää kun on ollut suurimpana sesonkinakin. Eilen lähdin kaupasta hakemaan jo aineksia johonkin vanhaan ja totuttuun, mutta kaupassa kierrellessä muistui mieleen tämä ruoka ja ei muuta kun Google esiin ja reseptiä etsimään.
Väliinhän voi laittaa juuri sitä mistä itse pitää, joten poimin ideoita muutamasta eri reseptistä. Kaupasta mukaan tarttui siis bataatti (mahdollisimman paksu ja muhkea), turkkilaista jugurttia, jauhelihaa, cheddaria ja tomaattia. Loput ainekset löytyi kotoa (tai niin luulin). Aluksi bataatti pestään ja siitä pilkotaan n. 1cm paksuja siivuja. Siivut uunipellille, sivele (oliivi)öljyllä ja ripottele päälle hiukan (meri)suolaa. Siivut uuniin 225 asteeseen noin 15-20min. Silläaikaa ehtii hyvin valmistelemaan väliin tulevan fetakastikkeen, johon Tim ehti hyvin hakemaan kaupasta sitruunan ja tuoreen mintun. Kastikkeeseen laitoin n. 1/4 paketillista Patros fetaa, muutaman ruokalusikallisen turkkilaista jugurttia, tuoretta minttua, sitruunan mehua, mustapippuria ja suolaa. Jauhelihapihvien taikinaan laitoin 400g naudan jauhelihaa, yhden munan, ruokalusikallisen turkkilaista jugurttia, yhden hienonnetun sipulin, yhden puristetun valkosipulinkynnen, mustapippuria, pätkän chiliä, suolaa ja ripauksen välimeren maustesekoitusta. Pihvit paistoin pannussa pienessä tilkassa öljyä.
Kun bataatit tulee uunista, päälle kasasin pihvin, cheddar juuston, salaattia, tomaattia ja fetakastiketta. Ja oli muuten hyvää! Etenkin suolainen fetakastike mahtavasti tasapainottaa bataatin makeutta. Kunhan burgerit oli saatu syötyä, ei auttanut kun lähteä uudelle kierrokselle ja laittaa uuni uudelleen lämpenemään 😀 Sopivan 30min tauon jälkeen onneksi pystyi helposti syömään vielä toisenkin 🙂 Kannattaa kokeilla!
Tähän ohjeeseen tarvitsee siis tiivistettynä:
Bataatin, turkkilaista jugurttia (tai vaikka kermaviiliä), sitruunan, minttua, suolaa, mustapippuria, jauhelihaa, kananmunan, sipulin, valkosipulin kynnen, cheddaria, tomaattia, salaattia ja öljyä.