Lisää lehtikaalia!
Nyt kun ollaan innostuttu ihan tosissaan lehtikaalista ja ollaan tehty blogissakin näkynyttä lämmintä lehtikaalisalaattia vähintään kerran viikkoon, oli aika kokeilla myös suuressa suosiossa olevia lehtikaalisipsejä! Ainakin kahdelle ruokaa tehdessä riittää yhdestä lehtikaalipussista hyvin sekä lämpimään ruokaan, että pellilliseen sipsejä.
Joulupukki toi mulle morttelin, ja innostuin sillä tekemään marinadia niin kanalle kun sipseillekin. Sipsien marinoimiseen käytin chiliä, limeä, Maldon suolaa, valkosipulia, oliiviöljyä ja mustapippuria. Kaikki siis sekaisin mortteliin ja jauhetaan mahdollisimman tasaiseksi. Lehtikaalit huuhdellaan ja revitään mieluisan kokoisiksi paloiksi. Marinadi hierotaan lehtiin kauttaaltaan ja laitetaan uuniin 130 asteeseen noin 20 minuutin ajaksi. Olen nyt kahdesti tehnyt sipsejä ja kummallakin kerralla on tullut pidettyä lähemmäs 30min, mutta tänään tajusin että se luultavasti jotuu siitä ettei kiertoilma ollut päällä. Sipsit on valmiita nautittavaksi heti! Nämä ovat malliesimerkki siitä miten voi herkutella hyvällä omatunnolla, nam!
Ps. Jottei tämä mene ihan liian terveelliseksi, bongasin sattumalta Ärrältä pakettia noutaessa uuden herkun! Hopeatoffeen valmistajalta tsinuskitoffeepatukka, ai luoja miten hyvää!