Huhhei!

Meillä oli taas niin tapahtumarikas viikonloppu etten ehtinyt luomaan edes ajatusta blogille. Perjantaina iltapäivästä käytiin tekemässä varsinainen asuntokauppa reilun 100km päässä kotoa, ja siihen saatiin yllättäen kulumaan melkein koko päivä. Tilaisuus oli kuitenkin äkkiä ohi, ei siinä tarvinnut kun allekirjoittaa ennakkoon laaditut kauppakirjat, merkitä osakekirjaan siirto ja odotella että rahat vaihtaa omistajaa. Käytiin vielä paikallisessa kuppilassa syömässä ja suunnattiin kotiin.

ruoka.jpg

Lauantaina olikin sitten vuorossa meidän mammaryhmän tapaaminen Tampereella. Olen kuulunut Vau.fi sivuston kautta Facebookkiin kerättyyn mammaryhmään jo raskauden alkuajoista asti, ja samassa kuussa lasketun ajan omanneiden äitien kanssa sitten ollaan jaettu ilot, surut, huolet, vaivat ja kaikenlaista ihan asian vierestäkin jo yli vuoden ajan. Jo raskausaikana treffailtiin muutamaan kertaan, ja nyt ollaan nähty milloin milläkin kokoonpanolla joko vauvojen kanssa tai ilman. Tällä kertaa oli vuorossa pirskeet ihan vaan meille mammoille, ja kokoonnuttiin yhden meistä kotiin Tampereelle aluksi viettämään iltaa. 55 hengen ryhmästä tällä kertaa paikalle saatiin peräti 10 mammaa ihan eteläisestä Suomesta Lappiin asti! Hassua nähdä ja viettää aikaa toisaalta ihan tuntemattomien, mutta taas toisaalta sellaisten henkilöiden kanssa kenelle on tullut jaettua kaikenlaista juttua vauvoista ruumiin eritteisiin 😀 Ilta oli todella hauska, ja välillä on kivaa päästä puimaan juttuja ihan livenäkin 🙂 Loppuillasta siirryttiin vielä baariin vähän tanssahtelemaan, ja muutaman tunnin piipahdus riitti taas muistuttamaan kotielämän mukavuudesta 😀

Onneksi kotikainalo ei ollut kaukana, kun Tim lähti vauvan kanssa mukaan reissuun. Samalla päästiin testaamaan uusi Sokos Hotel Torni, joka yllätti meidät molemmat positiivisesti! Tietysti ihan uusi hotelli harvoin varmaan on kauhean epäsiisti tai epämiellyttävä, mutta tämä hotelli ansaitsee kyllä erityiset kehut! Sisustus on toteutettu tyylillä ja turhia säästelemättä, ja aamiainen oli loistava. Tim ehti illan aikana testaamaan myös alakerran loistavan Grill it ravintolan (sama löytyy myös Helsingissä Kampin Radissonin alakerrasta) ja piipahdettiin aamulla katsomassa maisemat kattobaari Morossa. Meillä oli varattuna tavallinen kahden hengen huone, johon otettiin lisäksi vauvalle matkasänky. Respan mukaan vastaavanlainen huone maksaa varaustilanteesta riippuen 100-180€ yöltä, ja tällä kertaa meidän yöpyminen kustansi 140€.

Tykkäsin käytävän kattoon asti asennetuista kokolattiamatoista, joissa kuviona oli Tampereen kaupunkisiluetti! Plussaa myös siitä että ravintolat on rakennettu vanhan junahallin sisään, joten myös alueen vanhaa historiaa on säilytetty ja hyödynnetty kivalla tavalla. Huoneessa ja ravintolassa katto oli paljaaksi jätettyä betonia ja valaistukset oli toteutettu todella onnistuneesti!

mäjalip.jpg

tornieteinen.jpg

tornihotelli1.jpg

tornirespa.jpg

tornihotellit.jpg

tornikäytävä.jpg

torninravintolat.jpg

Sunnuntaina päivällä kotiinlähdön aikaan bongasin sattumalta vielä Facebookissa tutulla ilmoituksen mahdollisuudesta lähteä katsomaan illalla heppashow Apassionataa. Ei muuta kun kiireellä napattiin koirat kotimatkalla hoidosta kyytiin ja suoraa tietä Hartwall areenalle. Tim lähti tytön ja koirien kanssa autopesuun ja käymään kotona, kun mä pääsin harjoittelemaan valokuvaamista uudenlaisessa ympäristössä. Show oli kyllä hieno ja teen siitä vielä oman postauksensa kuvineen erikseen! Johan se olikin myöhäinen ilta kun päästiin kotiin ja viikonloppu sitä myöten pulkassa.

apassionata1.jpg

apassionata2.jpg

Tästä viikosta tuskin tulee sen kiireettömämpi, nimittäin olen kutsunut joukon ihmisiä juhlistamaan pian koittavia 6kk ”synttäreitä”, Kerttu-koiran 4v synttäreitä ja samalla kippistellään tuparikahvit. Enää olisi selvitettävänä huoneellinen jätesäkkeihin sullottua vanhasta kämpästä kannettua tavaraa, enimmäkseen vaatteita ja kaikenlaista epämääräistä roinaa.. Olin jo etukäteen suunnitellut että maanantain siivoan, tiistaina käyn kaupassa ja leivon, ja keskiviikkona sitten juhlitaan. Miten kävikään? Maanantai on tunnin päästä taputeltu ja yhteenkään jätesäkkiin ei ole koskettu 😀 No, ei auta kun tiivistää aikataulua ja huomenna ei paljon jää aikaa laiskotteluun. Pelkkä ajatus hikoiluttaa 😀 Hauskaa viikkoa kaikille!

kulttuuri matkat lapset vanhemmuus

Mitä tänään syötäisiin?

Kenenkäs kotona se ei aiheuttaisi harmaita hiuksia keksiä melkein joka päivä jotain mielenkiintoista ruokaa? Kokosin tähän satunnaisia ruokia viime viikolta, jos joku vaikka löytää näistä vinkkiä tai vaihtelua omaan keittiöön. Nyt kun katson näitä ruokia jälkikäteen niin joka päivä kaikkiin aterioihin näyttää tulevan ainakin chiliä ja valkosipulia 😀

Päivä 1

Kanaa, lohkoperunoita, fetasalaatti ja valkosipulikermaviilikastike.

Kanan sisäfileet marinoin oliiviöljypohjaisella maustesekoituksella, johon laitoin suolaa, mustapippuria, currya, valkosipulia ja chiliä. Paistoin kanat pannulla kypsäksi.

Lohkoperunoille tein maustekuorrutuksen (yllättäen) valkosipulista, mustapippurista, suolasta, oliiviöljystä ja ripauksesta korppujauhoja. Pestyt ja lohkotut perunat pyöritellään maustetahnassa ja laitetaan uuniin 200 asteeseen noin 30min ajaksi.

Kermaviilikastikkeeseen tarvitset yhden purkin kermaviiliä, sitruunamehua, mustapippuria ja valkosipulia. Laitoin sekaan vielä kanasta jääneet chilin jämät, mutta sitä oli niin vähän ettei se oikeastaan edes maistunut. Salaatissa on fetaa, tomaattia, avokadoa, paprikaa ja kurkkua.

kanajalohkoperuna.jpg

 

Päivä 2

Kanatäytteisiä tortilloja ja itse tehtyä guacamolea.

Guacamoleen tulee avokadoa, valkosipulia ja suolaa. Kaikki survotaan keskenään soseeksi morttelissa tai vaikka sauvasekottimella. Virallisestihan guacamoleen tulee muitakin aineksia, mutta meistä tämä oli älyttömän hyvää näinkin. Ja voittaa 100-0 ne kaupan versiot, missä on parhaimmillaan (tai pahimmillaan) 2% avokadoa!

guacamole.jpg

Marinoin taas itse kanaa ja paistoin ne pannulla. Kanan ja guacamolen lisäksi täytteeksi tuli salaattia, tomaattia, creme fraichea ja salsaa.

tortillat.jpg

 

Päivä 3

Lihapullia kahdella tavalla.

Jostain puskista hyppäsi viime viikolla kauhea mieliteko lihapulliin tomaattikastikkeessa. En tiedä mistä sellainenkin idea syntyi, nimittäin olen tehnyt niitä kerran aikaisemmin joskus luultavasti 10 vuotta sitten kun näin Sikke Sumarin jossain kokkiohjelmassa niitä tekemässä. Silloin menin vielä pilkulleen ohjeen mukaan ja korppujauhojen sijasta oikeasti kuivatin leipää jota raastoin sekaan 😀

Lihapullataikina on ihan perus, eli siihen tulee 400g jauhelihaa, purkki kermaviiliä, pussi ranskalaista sipulikeittoa, ruokalusikallinen korppujauhoja ja yksi muna. Sipulikeitto ja korppujauho laitetaan turpoamaan kermaviiliin hetkeksi ja muna sekoitetaan jauhelihaan. Nämä kaksi sekoitetaan keskenään ja taikinasta muotoillaan pullia. Noin puoleen taikinasta lisäsin vielä fetamuruja ja laitoin uuniin paistumaan 175 asteeseen noin 30min ajaksi.

Tomaattikastikkeen aloitin kuullottamalla yhden hienonnetun sipulin ja valkosipulinkynnen. Sekaan kaadoin purkillisen paseerattua tomaattia, hienonnettua basilikaa, mustapippuria, chiliä ja suolaa. Kun kastike hiljalleen kiehui, tiputtelin sekaan loput lihapullat jotka jäi uunista yli. En osaa sanoa kauan lihapullien kypsyminen kesti, mutta tärkeää on kuitenkin että kastike kiehuu hiljalleen kokoajan. Tarkistin jossain vaiheessa halkaisemalla yhden pullan, että ovat jo kypsiä. Kaveriksi keittelin vielä täysjyväpastaa ja päälle parmesan raastetta. Nam!

pastajapullat.jpg

Muina päivinä syötiinkin sitten melkeinpä tätä tai sitten aikaisemmin mainittua munasalaattia. Siis ihan älytöntä miten samaa ruokaa voi syödä vaikka päivästä toiseen! Ainiin, tein mä yhden makaronilaatikonkin.

Viikon jälkiruokana oli Timin tekemä pannari. Ai vitsit miten hyvää!

pannari.jpg

Ja perheen pienimmälle on tarjoiltu valikoima erilaisia soseita. Itseasiassa vasta tänään tein ensimmäistä kertaa soseet sauvasekottimella, ja täytyy vaan ihmetellä miten hyvin se on syönyt niitä lusikalla raaputeltuja rakeisia soseita kun vertaa näihin samettisen pehmeisiin 😀 Tarjolla on ollut siis myskikurpitsan lisäksi avokadoa, porkkanaa, päärynää ja nyt uutuutena kana-porkkanasose. Sitä joutuu tosin vielä muutaman päivän odottelemaan, nimittäin porkkana on vielä niin uusi tuttavuus että sitä syödään varmuudella vielä pari päivää vanhojen tuttujen kanssa.

sosevalikoima.jpg

Nyt lähdetäänkin nälkäisenä vanhalle kämpälle kantamaan viimeiset tavarat ulos, nimittäin huomenna on kauppapäivä! Iik!

koti ruoka-ja-juoma diy