Ruokavinkki vauvalle, tai vaikka itselle

Aloiteltiin muutama viikko sitten pikkuhiljaa soseruokailu osittain vauvan kiinnostuksesta ruokaa kohtaan, ja osittain lääkärin suosituksesta. Antiikkiset kasvukäyrät kun on alkaneet näyttää miinusta, oli tarpeen lisätä maidon rinnalle muutakin ravintoa. Tähän asti ollaan syöty lähinnä lusikalla raaputeltua avokadoa sekoitettuna milloin banaaniin, luumuun tai päärynään. Kerran ollaan kokeiltu myös kananmunan keltuaista ja tänään testatiin ensimmäistä kertaa myskikurpitsaa. Myskikurpitsa ei ollut mulle tuttu entuudestaan edes nimenä, joten päätin kokeilla miltä se maistuu. Vinkin kypsentämiseen sain Lastenruokavalmennuksen Facebook sivuilta 🙂

kurpitsat.jpg

Kurpitsa halkaistaan ja siemenet kaavitaan pois. Puolikkaat laitetaan uuniin noin tunniksi 175 asteeseen, tai kunnes sisus on ihan pehmeää. Mä kävin välillä aina lusikalla kokeilemassa pintaa, eikä se missään vaiheessa alkanut tuntua mitenkään erityisen pehmeälle. 50 minuutin kohdalla nostin toisen puolikkaan uunista ja huomasin että se onkin pehmeää kuivuneen pinnan alta!

uunissa.jpg

valmiitkurpitsat.jpg

Päälle sulamaan laitoin nokareen ehtaa voita, ja raaputtelin lusikalla sisustan soseeksi. Ehkä pystyin jo hajusta päättelemään ettei tässä nyt puhuta mun uudesta lempiruuasta, mutta olihan se kuitenkin ihan syötävää 🙂 Vauvalle sose maistui hyvin, ja lorautin sekaan vielä vähän maitoa ja entuudestaan tuttua avokadoa. Kurpitsasta riittää moneen ruokailuun, joten soseutinkin loput pakkaseen. Jos siis ideat lopussa, suosittelen kokeilemaan 🙂

soseet.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma lapset