Kuka, mitä, häh?

Moikka!

Mä oon Greta ja mulle tuli tosi pakottava tarve päästä kirjoittamaan mun ajatuksia tänään ylös. Oon aikaisemminkin joskus pitänyt blogeja, mutta ne on sisältäneet lähinnä piilotettuja artikkeleita teiniminän kauheasta ahdistuksesta ja maailmantuskasta. Parempi siis aloittaa alusta uudella alustalla.

Mä oon 28-vuotias (täytin 28 kaks viikkoa sitten ja tuli kauhea kriisi saada aikaan vielä paljon ennen kuin täytän 30) ja ammatiltani tanssinopettaja. Asutaan mun poikaystävän sekä kahden kissan kanssa mukavassa kaksiossa Itä-Helsingissä rauhallisella alueella.

Mä oon koko elämäni tanssinut ja kulkenut kohti yhtä päämäärää (tanssijan ammatti), mutta viime vuosina tanssia opettaessani on elämä pyörinyt vain työn ympärillä ja tuntuu siltä, että olen unohtanut itseni, unelmani sekä vapaa-ajasta nauttimisen. Korona kuitenkin pysäytti mun oravanpyörä-arjen täysin tänä keväänä. Jäin lomautetuksi yhdessä poikaystäväni kanssa ja pääsimme nauttimaan yhteisestä ajasta. Lisäksi mä keksin uusia keinoja toteuttaa itseäni ja käyttää vapaa-aikani mieluisasti: oon alkanut kutomaan, ompelemaan sekä tekemään makrameeta, ja nautin näistä hirveästi! Lisäksi aloitettiin yhdessä puolison kanssa kevään lopulla kuntokuuri (4 lenkkiä ja 4 salia viikossa) ja lyhyenkin ajan tulokset ovat motivoineet todella paljon. Voin siis rehellisesti sanoa, että tämä koronavuosi on tuonut tullessaan mahtavia muutoksia mun elämään. Koen, että ilman tuota raakaa arjen täysstoppia en ois saanut uutta draivia keksiä harrastuksia ja mielekkäitä asioita työn kaveriksi.

Mua on tosi paljon viime aikoina alkanut kiinnostaa myös bloggaaminen ja vloggaaminen. Koen, että tää on hyvä tapa purkaa sekä järjestellä ajatuksia, ja samalla tuottaa jotain, joka mahdollisesti kehittää itseä ja muita. Tänään kuuntelin Julia Thurénin Kaikki rahasta -podin jaksoa, jossa Nata Salmela oli haastattelussa. Tajusin, että aloittamatta en pääse ikinä eteenpäin ja siitä sainkin potkua nyt vihdoin perustaa tän blogin.

Näiden mun uusien harrastusten lisäksi mä koen, että mä elän aika ekologisesti ja teen arjessani vastuullisia valintoja, ja totesin, että nää on sellasia asioita, joista ei voi koskaan kirjoittaa liikaa. Ja vaikka kierrätys, turhan pakkaus- sekä muovimateriaalin karsiminen, kestävät valinnat ja vegaaninen ruokavalio on mun arkea, niin koen, että aina voisin toteuttaa niitä vieläkin paremmin. Lisäksi sijoittaminen ja säästäminen ovat tulleet viime viikkoina mulle tärkeiksi ja ne on asioita, joihin tahdon kovasti perehtyä jatkossa lisää.

Tähän lyhyen esittelyn loppuun haluan vielä koostaa tähän alle mun tulevan syksyn ja talven tavoitteita (ja samalla asioita, joista myös täällä blogissa aion kirjoittaa):

  • Säästäminen ja sijoittaminen
  • Käsityöharrastusten ylläpito työn ohella
  • Ekologiset/DIY -joululahjat (kääk! stressaan joulua vähän jo nyt!)
  • Youtuben aloittaminen ja videoiden kuvaaminen
  • Treenaus ja treenitulosten parantaminen
  • Ekologisemmat elämäntavat ja niistä kirjoittaminen

Tavoitteena siis yleisesti parantaa omaa elämänlaatua huomioiden planeettamme sekä muut ihmiset. Toivottavasti saitte kiinni mun ajatuksista ja tavoitteista tän blogin osalta. Lisään tähän loppuun vielä pari kuvaa mun käsityöharrastusten tuotoksista.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *