Äärimmäistä pyykkäämisen välttelyä ja Ekohaaste

Olen vähän ikävystynyt. Tai, en ikävystynyt, mutta en jaksa mennä laittamaan pyykkejä koneeseen. Siksi tulin lörpöttelemään blogiini. Poikaystäväni on vielä koulussa, joten en voi vaatia häneltäkään huomiota. Olkoon tämä tällainen pienimuotoinen ”mitä olen tänään tehnyt” -postaus. Kaikilla muillakin on näitä täyttämässä tyhjiöitä.

Tämä perjantai on ollut niin onnistunut, että olen hämmentynyt siitä, miten hyvin se on korvannut suurelta osin viime viikkoisen hiihtoloman, joka ei loppujen lopuksi ollutkaan niin rentouttava kuin olisin sen toivonut olevan. Painukoon se unholaan. Haluan muistella vain kivoja lomia.

Minulla on – suureksi onnekseni – äärimmäisen aamuvirkku ystävä, jonka kyljessä raahasin itseni tänään salille ennen aamuyhdeksää. Nyt perseeseen sattuu ja on hyvä mieli. Halusitte varmasti tietää. Meinasin sensuroida, mutta kaduin sitä välittömästi.

Kävin myös omakätisesti hakemassa kaupasta lohta. ALENNUSLOHTA. Olen taas kokonainen. Menin kauppaan myös urheasti suoraan salin jälkeen, mutta koska kaikki mummelit halusivat tänään jutella minulle, en usko, että olin liian epäsovinnaisessa hiessä. Tai sitten niillä vanhuksilla oli jo pettänyt hajuaisti. Mene ja tiedä.

Olen näin lyhyessä kirjoituksessa maininnut jo hien ja takalistoni. Loisteliasta settiä, etten sanoisi. Anteeksi.

Illalla menen viihdyttämään toista ystävääni tuohon naapuriin. Aiomme vetää patonkiöverit. En tiedä, oliko se hänen ajatuksissaan, mutta nytpä on. Ja koska on hänen nimipäivänsä (kerrankin luin kalenteria oikeana päivänä, onnea TARU), on bileiden paikka. Selvästikin.

img_9251.jpg

Bileiden konseptiin kuuluu minun mielestäni Kinder-muna. En tiedä vaaditaanko siihen kylkeen paljon muuta. Toivottavasti ystäväni pysyttelee erossa tietokoneestaan siihen asti, kunnes kiikutan tämän hänelle. Tämä on yhä kuitenkin Kinderyllätys. Voi hekoheko.. olen ollut liikaa yksin kotona.

Huomasin äsken muuten, että olen tahtomattanikin mukana Lilyn toimituksen esittelemässä Ekopaasto -haasteessa. Ideanahan on päättää listasta (täältä), mistä aiot paastota ja noudattaa sitä.. jonkin aikaa.

Mutta mitäs! Koska olen esimerkiksi jo valmiiksi köyhä, matkustan pakosti vain bussilla ja kävellen – pakkopaasto 1. Koska asuntomme on vanha ja pattereita on turha yrittää lämmitellä, on asuntoni lämpötila jo valmiiksi ennemminkin kylmätila – pakkopaasto 2. Ostan vähemmän, koska minulla ei ole varaa ostaa enemmän – pakkopaasto 3. En heitä myöskään ruokaa roskiin, koska syön kaiken ja sitten ostan lisää ja luultavasti syön vielä senkin – pakkopaasto 4.

Eikö siinä nyt ole jo kitkuttelua ihan omasta takaa? Kyllä köyhyys on paras paasto. Voisinhan osallistua paastoon vaikka vähentämällä sähkönkulutusta. Tai ottamalla etäpäiviä koulusta. Mikä kuningasidea! Mutta koska puhdistin jo omatuntoni saivartelemalla, en ehkä vaivaudu.

Aion läikähtelevin sydämin nauttia ulkomaisesta lohestani.

Mitä teidän perjantaisuunnitelmiin kuuluu? Aikooko joku teistä tosiaankin aloittaa paastoamisen viikonloppuna?

Olkaahan ihmisiksi. Rentoa perjantaita!

– Jenni H.

 

 

 

 

Kommentit (1)
  1. Tervetuloa kerhoon 😀 ja hei, urhea nainen! Minun saivarteluuni verrattuna tuo on jo aika iso uroteko 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *