Etnisiä ruokakauppoja ja uusia tuulia kokkaukseen Balilta

WP_001569 (kopio).jpg

Coconut -pussi löytyy Lidlistä. Paahda pannulla ja lisää ruoan päälle. Ituja ja riisinuudelia thai-kaupasta.

WP_001507.jpg

Balilaista ruokaa; paistettua riisiä, nuudelia, levää, tempehiä, tofu, ituja ja vihanneksia. NAM!

Ihastuin indonesialaiseen ruokakulttuuriin lomailtuamme Balilla viime vuonna. Ruuan maut ja monipuolinen raaka-aineidenkäyttö antoi uutta puhtia kotikeittiöön. Olen alkanut kiertää etnisiä ruokakauppoja hakiessani kokkailuun uusia ulottuvuuksia. Tofusta en ole juuri välittänyt aikaisemmin, mutta nykyään kun olen opetellut maustamaan ja paistamaan sen hyvin, on tofukin saanut hyväksyntänsä ruokapöydässämme kivana vaihteluna lihalle. Vihanneksien käyttö on lisääntynyt huimasti ja uusia raaka-aineita on tullut käytettyä paljon ja monipuolisesti. Aina en ole edes tiennyt mitä purkin sisältä löytyy. Google on tällöin auttanut. Olen myös kysynyt kauppojen myyjiltä vinkkejä ja käyttöohjeita eri elintarvikkeille ja moni onkin innostunut neuvomaan. Välillä on lorahtanut liikaa soijaa tai muuta, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Mielikuvitus on rajana ja ruoka on muutamaa kertaa lukuunottamatta maistunut herkulliselta.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *