Kimppa-asuminen – jeij vai nej?

Kun päätin hakea vaihtoon tiesin, että suurella todennäköisyydellä vaihtoaika asutaan kimppakämpässä. Asuntohakemusta tehdessä hain opiskelija-asuntolan yksiötä, mutta vapaana oli ainoastaan 5 hlön solu, jossa sentään kaikilla oli oma huone kylppärillä. Kävimme toisten vaihtareiden luona viime torstaina ja heillä on 10 hlön soluasunto, jossa heidän täytyy jakaa kylpyhuoneet. Jos mietit vaihtoon lähtöä ja olet tottunut asumaan yksin, olet erityisen tarkka siisteydestä tai muuten pedantti, niin suosittelen valitsemaan kohteen, jossa asumisen suhteen on valinnanvaraa. Täälläkin, vaikka joutuu jakamaan vain keittiön, niin saa välillä purra hammasta jos kämppis meluaa silloin, kun itse haluaisit nukkua, jättää keittiössä omat jälkensä siivoamatta tai niin kuin tällä viikolla on tapahtunut, että jättää ulko-oven yöksi lukitsematta. Olen nyt kahtena aamuna herännyt ensimmäisenä ja huomannut, että ulko-ovemme on  ollut raollaan auki koko yön. Meillä on siis kirjaimellisesti ollut avoimien ovien päivät. Voit siis varautua siihen, että kämppikseksi voit saada ihanien ihmisten lisäksi myös Huolettoman-Hildan, Pedantin-Petran, Bile-Benin tai jotain muuta. 😀 Äänieristyksiä näissä opiskelija-asunnoissa ei juurikaan ole, joten suosittelen korvatulppien ostamista, jos muiden elämisen äänet häiritsevät. 

Kimppa-asumisessa on myös ne hyvät puolensa! Seinän takana on aina joku, jonka kanssa hengailla silloin kun aika käy pitkäksi, voi tehdä yhdessä ruokaa ja siten helpottaa ruokakustannuksia sekä tietysti tutustuu uusiin ihmisiin ja eri maiden kulttuureihin/tapoihin. Tämä oma huone, jossa nytkin kirjoitan, tuntuu jo kodilta. Tänne on ihana palata pitkän päivän jälkeen lepäämään. Yksi kämppiksistäni palasi juuri töistään kotiin omaan tuttuun meluisaan tapaansa, mutta siihenkin tottuu. Kimppa-asumisessa tärkeintä on hyväksyä toiset sellaisina kuin he ovat (elleivät nyt ihan mahdottomia ole). Meillä kuitenkin kaikki täällä hyvin ja ihan sovussa asumme. Vaikka välillä ärsyttää, niin tämäkin on kasvattava kokemus.

Istun tässä tietokoneen ääressä, katselen pihalle ihastellen keväistä maisemaa ja kuuntelen muiden huoneista kuuluvia ääniä. On täällä kiva olla, enkä kadu yhtään vaihtoon lähtöä saatika kimppa-asumista. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *