Goodbye/Farvel Haugesund

Täällä elellään viimeistä viikkoa Haugesundissa. Käsittämättömän nopeasti meni aika. Udlandin hoivakodissa pari päivää työharkkaa jäljellä ja asukkaiden hoito on sujunut sitä paremmin mitä enemmän asukkaita ja rutiineja on oppinut tuntemaan. Osastolla on ihania ihmisiä ja töihin tullessa tulee niin hyvä mieli, kun asukkaiden ilme kirkastuu ja saa iloisen tervehdyksen. Harmi ettei kielimuurin takia pysty keskustelemaan heidän kanssaan paremmin. Heillä olisi varmasti uskomattomia tarinoita kerrottavana.

Valitettavasti vaihdon viime viikot ovat menneet aikalailla harmituksen vallassa, kun saimme tietää, että joudumme maksamaan opiskelija-asunnostamme vuokraa kesäkuun loppuun saakka, eli kaksi ylimääräistä kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Ei mikään pieni summa opiskelijalle. Täällä opettajamme ovat asiasta myös hämmästyneitä ja yrittävät selvittää voiko asialle tehdä jotain, kehnolta silti näyttää. Harmitusta on myös aiheuttanut Suomesta saatu etätehtävien tulva. Norjan opettajamme kauhistelivat asiaa ja kertoivat, että kun heidän opiskelijansa lähtevät vaihtoon, niin he varmistavat, ettei heidän tarvitse tehdä mitään koulutehtäviä Norjan päähän, vaan että opiskelijat saavat nauttia täysillä vaihtoajastaan ulkomailla. Jos siis suunnittelet vaihtoon lähtöä, niin ota etukäteen selvää minkälaisen työmäärän joudut ottamaan kotimaasta mukaasi. Vaihtoon on turha lähteä, jos joudut kaiken vapaa-aikasi tekemään kouluhommia.

Loppuajan suunnitelmat menivät täällä  yllättäen täysin uusiksi, kun sain mahtavan kesätyötarjouksen Suomesta. Sen vuoksi palaan Suomeen melkein pari viikkoa etuajassa. Olenkin joutunut nyt tekemään ylitöitä Udlandissa ansaitakseni vähän vapaapäiviä ennen töiden alkua. Haugesundista lähtee suora lento viikonloppuna Espanjaan, jossa lomailen muutaman päivän ennen Suomeen paluuta. Espanjassakin tosin joudun Skypen kautta osallistua koulun opinnäytetyön seminaariin klo 7 aamulla…

Vaihtoaika täällä oli opettava kokemus. Kämppisten kanssa asuminen, erilaisten kulttuurien kanssa toimiminen ja ylipäänsä eläminen vieraassa maassa, jonka kieltä ei osaa on kasvattava kokemus ja Suomeen palattuaan osaa toivottavasti arvostaa asioita, jotka ennen olivat itsestäänselvyyksiä. Norjan korkean hintatason jälkeen Suomi tuntuu varmaan edulliseltakin 🙂 Norjasta tulen kaipaamaan ennen kaikkea ystävällisiä ja kohteliaita ihmisiä sekä luontoa. Mitä en jää kaipaamaan on kova tuuli ja kallis ruoka.

Harmittaa kun on tullut otettua niin vähän valokuvia, mutta alla muutama kännykän kätköistä mm. paikallisten lempisuklaa, Komle-ruoka, lenkkimaastoa, hoitsuhommia…

Ha det bra Haugesund!

kulttuuri oma-elama opiskelu tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *