Pari päivää reissuun

On tiistai-ilta ja ylihuomenna hyppään junaan kohti Helsinkiä, jossa yövyn lentokenttähotellissa ennen perjantain lentoa Norjaan Haugesundiin! Olen siis lähdössä suorittamaan kolmea eri terveydenhoitajan opintoihin kuuluvaa työharjoittelua Norjaan. Yksin ei silti tarvitse reissuun lähteä, sillä mukaan vaihtoon lähtee myös luokkakaverini Johanna. 

Noin puoli vuotta sitten syksyllä oli mahdollisuus hakea ulkomaille vaihtoon ja parin vaihtoehdon väliltä Norja vei lopulta voiton. Tämä puolivuotinen on mennyt kouluhommien ja matkajärjestelyjen parissa todella nopeasti. Kaikille ulkomaanvaihdosta kiinnostuneille voin yrittää tiivistää mitä kaikkea tämän reissun toteutuminen on vaatinut:

1.  Ilmoitus oppilaitoksen kansainvälisyyskoordinaattorille, että on kiinnostunut vaihtoonlähdöstä (hän laittaa asiat rullaamaan).

2. Hakemusten ja lomakkeiden täyttäminen liitetiedostoineen (oppimissopimus, englanninkielinen opintosuoritusote, passikopio, asuntohakemus, MRSA- sekä tubi-lomakkeet, rikosrekisteriote…)

3. Henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekeminen koulutuspäällikön kanssa sekä opettajien kanssa sovittavat korvaavat tehtävät kursseista joille ei pääse kevään aikana osallistumaan.

4. Vakuutuksien (matkavakuutus ym.) sekä tukihakemusten hoitaminen (erasmus, kelan opintotuki- ja -laina).

5. Kelaan ilmoitus ulkomaille muutosta, eurooppalaisen sairaanhoitokortin tilaus. 

6. Matkavaraukset. 

7. Henkilökohtaisten asioiden järjestelyt (Suomen asunto, auto, laskut ym.)

8. Useiden sähköpostien vaihto Norjan kansainvälisyyskoordinaattorin kanssa hakemuksista, asunnosta, kuljetuksista, harjoittelupaikoista ym.

Paljon oli tehtävää ja muistettavaa, mutta kaikki sujui lopulta hyvin. Kohdemaiden hakuprosessit eroavat varmasti toisistaan, mutta Norjan kanssa asiat sujuivat nopeasti ja selkeästi. Ja tietysti myös meidän oma kansainvälisyyskoordinaattorimme oli suureksi avuksi. Kiitos! <3

IMG_20190129_205522.png

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *