Työnhakua ja työhaastatteluja Sveitsissä

Kävin tänään työhaastattelussa opettajan tehtävään. Rooli oli eskariopen paikka kaksikielisessä peruskoulussa, jossa mukaillaan aika pitkälti brittiläistä opetussuunnitelmaa. Tästä syystä jo eskareilla toiminta on enemmän akateemista kuin ”päiväkotimaista”.

En osaa sanoa, miten haastattelu meni. Englannin kielellä puhuminen ei enää jännitä, mutta silti aina mietityttää natiivin englannin puhujan edessä kaikki virheet yms. Haastattelun aikana hän taisi kuitenkin puhua ennemmän kuin minä, joten tästäkin syystä on vaikea ennustaa, miten meni. Pyysin päästä katsomaan ryhmää ja siellä oli vaan kahdeksan oppilasta. Tilat olivat siistit ja miellyttävät. Jos pääsen niin sanotusti jatkoon, joudun pitämään opetustunnin näyttötuntina, minkä jälkeen uusi opettaja valitaan.

Mielenkiintoinen prosessi, hyvin erilainen kuin Suomessa. Koska oon koulutukseltani luokanopettaja, oon pyrkiny välttää päiväkotipaikkoja. Toi englantilainen opetussuunnitelma tekee kuitenkin sen, että on lukemiseen ja matikkaan omat opetusuunnitelmat, joita noudatetaan ja pyritään akateemisuuteen ja koulumaisuuteen. Siitä syystä siedän ehkä sitäkin, koska perus päiväkodit ovat jotenkin työpaikkoina olleet mulle aina todella tylsiä.

Lähden keskiviikkona käymään Suomessa vähän hengähtämässä. Tekee hyvää päästä vähän tuttuun ympäristöön ja näkemään kavereita. On tää kyl aikamoinen hyppy ollut tulla tänne tuntemattomaan ja yrittää rakentaa kaikkea alusta asti. Oon suht sopeutuva, mutta nyt tuntuu olevan hieman raskasta, varsinkin kun työn etsiminen on ollut kivireen vetämistä perässä. Kokemus tietty tääkin ja suht hyvin oon osannu suhtautua tähän. Huomenna mulla on työhaastattelu erääseen gini-baariin (!!!). Hain sinne hieman ekstempore, koska ajattelin, että mitäs väliä jos teen tääl jotain aivan muuta, mihin oon tottunu.

Jotenkin sitä yrittää kovasti pitää kiinni jostain suunnitelmistaan, mutta mitäs väliä tässä elämässä nyt sitten millään.

Pihalla on melkein 20 astetta lämmintä. Suomeen pitää ottaa kuitenkin toppatakki. Tuntuu, että elän jossain kahden todellisuuden välillä, enkä oikein tiedä kumpaan tällä hetkellä kuulun. Katson teeveestä suomalaisia sarjoja, mutta yritän kuitenkin saada kiinni tämänkin maan touhuista.

(Alla oleva kuva on vuorilta, joten tähän ei ihan päde se 20 astetta ja ”ihan kuin suomen kesä” :D)

tyo-ja-raha tyo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *