Junalla läpi Italian

Bari – Napoli – Rooma – La Spezia (Lerici) – Milano – Basel.

Siinä oli lyhyesti tiivistettynä kahden viikon lomamme Italiassa junaillen. Ennen Italiaa vietimme viikon Prahassa (poikaystävän työjuttujen takia), joten kaiken kaikkiaan olimme reissussa kolme viikkoa. Ja mikä yllättävintä: molemmilla oli mukana ainoastaan vähän isompi reppu vaatteita. Fiilis oli kuin reilaajalla konsanaan, tosin tää reissu oli vähä aikuisempaan makuun rakennettu eli hieman isommalla budjetilla.

 Junailu Italiassa on todella helppoa; junat ovat hyväkuntoisia, nopeita ja viileitä. Sen lisäksi edullisia! Varattiin etukäteen kaikki lippumme Tren Italian sivuilta, joka on verrattavissa VR:rään. Alkukohteemme Bari valikoitu sen mukaan, minne Prahasta oli helppo lentää. Emme ajatelleet aluksi junailevamme läpi Italian, mutta lopulta matkatoiveiden tarkentuessa tajusimmekin, että sehän olisi hauskaa ja järkevää. Koska tosiaan asumme täällä Sveitsissä, niin parempi se on vaan suoraan junailla kotia asti. Milanosta Baseliin oli nimittäin junalla vaan 4 tuntia.

Yövyimme hotelleissa ja airbnbn kautta, ainoastaan yksi kohde oli pettymys, sillä se ei vastannut yhtään luvattua 😀 Lähdimmekin sieltä kesken kaiken pois. Kirjoitan tästä enemmän, kun teen kohteista omia postauksia!

Kaksi viikkoa Italiassa meni lopulta suhteellisen nopeasti ja saimme mielenkiintoisen katsauksen, kun kuljimme etelästä pohjoiseen. Ostin jokaisesta kaupungista perinteisen jääkaappimagneetin totta kai.

Kirjoitan lisää vinkkejä ja ajatuksia myöhemmin, nyt päätän tän yleiskatselmuksen sellaseen yllättävään ajatukseen, että Italia ei oo mun lemppari!

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *