Junalla Müncheniin – viikonloppureissun vinkit

Kiitos poikaystäväni vapaan viikonlopun ja Deutschebahnin halpojen junalippujen, lähdimme viime viikonloppuna junalla Saksaan Müncheniin ja Augsburgiin. Noin viiden tunnin junamatka Baselista oli sen verta edullinen ja helppo (junat onnii lepposia!), että kyl sai taas nauttia siitä, että asuu keski-Euroopassa. Helmikuu ei itsesään ole ehkä houkuttelevin vuodenaika matkustaa harmaasta säästä toiseen harmaaseen säähän, mutta maisemanvaihdos tekee kyllä siitä huolimatta aina hyvää. Ja kyllä se aurinko aina välillä taisi paistaa.

Matkustettiin perjantaina ensin junalla Augsbergiin, jossa viihdyttiin yksi yö. Syy Augsbergille oli jalkapallopelissä, jonka poikaystävä halusi nähdä illalla. En oo ite mikää maailman isoin jalkapallofani, mut oon urheilu- ja urheilutapahtumafani, joka viihtyy, kun saa olla hyvässä tunnelmassa. Olut ja hodari kädessä, mikäs sen parempaa haha. Yövyttiin City Hotel Ost am Kössä, joka oli hinta-laatu-suhteeltaan tosi hyvä. Hieman vanha, mutta tosi siisti ja poikkeuksellisen kotoisa tunnelma. Päivällä käytiin syömässä COCOssa isot salaatit ja pyörittiin kaupungilla. Augsberg on ihan liikuttava kaupunki, joten jos jalkapallo kiinnostaa, niin Münchenista on noin puolen tunnin junamatka Augsbergiin.

Münchenissa majoituttiin seuraavat kaks päivää mk hotellissa, mikä oli perus siisti. Meidän tekeminen lauantaina oli lähinnä kaupungilla pyörimistä. Käydään usein second hand -kaupoissa ja muutamissa muissa liikkeissä. Valitettavasti en muista kirppisten nimiä, mutta aika pitkälti mekin vaan googletellaan niitä. Yllätyin kirppisten korkeista hinnoista, jos vertas ihan vaan ketjuliikkeiden tarjontaan. Jos Augsbergissä jalkapallon lisäksi kohokohtana oli karkkien syöminen ja Netflixin katsominen sängyssä (perus :D) niin launtai-ilta Münchenissa ei meidän kohdalla tarkottanu mitään sen hurjempaa. Poikaystävä oli odottanu, että pääsee syömään thaikkuravintola Thaoon, mutta rafla ei oo kuulemma enää niin hyvä kuin aikoinaan. Meidän hotellin alakerrassa oli myös panimo, joten juotiin yhet oluet siinä ja mentiin nukkumaan.

Sunnuntaille oltiin jätetty kiertelyä: Münchenissa oli joihinkin museoihin euron päivät ja kierrettiin niitä sitten. Aloitettiin päivä kuitenkin Cafe Lehel -kahvilasta (tää oli hyvä!), jonka jälkeen jatkettiin Englantilaiseen puistoon. Mulle toi puistossa kävely oli jostain syystä reissun kohokohta. Se oli miljöönä jotenkin rauhoittava ja siellä oli paljon kuvattavaa. Aurinkoisena lämpinä päivänä varmasti vielä upeampi kokemus. Puistossahan on myös joki, jossa paikallistet surffaa vuoden ympäri. Sitä onkin aina ihmettelemässä paljon ihmisiä. Iltapäivällä päädyttiin syömään bierhaus Höfbräuhausissa schnitzelit. Kyseinen paikka on tosi täynnä ja hieman turistimesta, mutta tässä tapauskessa se ei jotenkin haitannut yhtään. Joten kannattaa mennä, jos haluaa paikallista ruokaa. Oli nimittäin oikein maittavaa. En tiedä, miksi sitä välttelee aina niin sanottuja turremestoja, vaikka kyl siinä joskus on ihan syynsä, miksi ne ovat suosittuja. Päivän päätteeksi suunnattiin katsomaan koripalloa! Viihdyttävää.

Maanantaina lähdettiin vielä pikaisesti pyörimään Olympia-puistoon. Oli kylmä ja hieman väsy, joka omalta osaltani laski hieman tunnelmaa. Reissaaminen on kyllä suhteellisen rankkaa, koska koko ajan tuntuu, että istuessa yhdessä paikassa, ainut tehtävä on vaan miettiä, että ”mitä seuraavaksi”. Totta kai loman voi suorittaa toisellakin tavalla, mutta kaupunkilomalla haluaa nähdä mahdollisimman paljon. München kokonaisuudessaan ei ollut itselleni mikään erityisen mieleenpainuva kokemus, kaupunki jäi hieman persoonottomaksi itselleni. Ilman erityistä tekemistä (meillä motivaationa jalkapallo ja koripallo) en varmaankaan menisi kaupunkiin. Mutta seura, olut ja ruoka oli hyvää, joten en valita!

puheenaiheet ajattelin-tanaan museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *