Päiväreissu Freiburgiin ja työnhakukuulumisia

Torstaipäivä ja sateinen Basel. Tänään totesin, että on siistiä, kun kaikkialla on lämpötilan laskusta huolimatta vielä vehreää! Ja ensi viikolla alkaa taas paistaa aurinko ja lämpötila kohoaa kahteenkymmeneen asteeseen. Seuraavat kaksi viikkoa täällä Baselissa on syyslomaa, mikä tarkoittaa sitä, että myös Suomi-Koulu on pari viikkoa kiinni ja treenitkin ovat tauolla. En tiiä, oonko jo kertonut käyväni kerran viikossa opettamassa Suomi-Koululla? Ainakin jotain tekemistä, puhumattakaan pienestä yhteisöstä ympärillä, mikä tekee hyvää.

Tähän väliin on pakko mainita, että oma fiilis alkaa nousta pikku hiljaa. Oon ollut nää ekat kuukaudet aika allapäin ja muutos on ollut yllättävän raskasta. Tahtomattakin, ajatuksista huolimatta, koko keho on ollut jossain ihme tiloissa. MUTTA!! Ehkä aivot ovat saavuttaneet jonkunlaiseen oivalluksen, tai sit tää pitkä lepäily ja ”lomailu” ovat laskeneet kehon stressitasoja merkittävästi, mutta tuntuu jotenkin tosi hyvältä, toiveekkaalta ja energiseltä. Nyt oon alkanut vasta tajuamaan, että hei ASUN ULKOMAILLA. Ja mitä kaikkea mahdollisuuksia tää tuokaan mulle, ja mitä kaikkea onkin vielä kokematta. Ehkä pikemminkin niin, että antaa elämän nyt yllättää mut kuin että yritän itse luoda väkisin koko ajan jotain. Joten jos joku muu on vielä alkutaipaleella ulkomailla asumisessa ja kaikki lannistaa; kyl se IHAN OIKEESTI siitä. Se on iso muutos, kun joutuu aloittamaan arkiset asiat alusta.

Mutta, niin.

Meillä on kaveri täällä kylässä, joten ollaan suunniteltu poikkeavaa tekemistä tälle viikolle. Baselista pääsee Saksan puolelle esim. Freiburgiin nopeesti ja halvalla (olisko päivälippu maksanut 11e per pää), joten junailtiin viettämään sateista syyspäivää sinne. Kellään ei ollut odotuksia ja kaikki yllättyivät positiivisesti. Tosi käveltävä kaupunki, paljon pikku putiikkeja. Ehottomasti vierailunarvoinen paikka kesällä, kun terassit on täynnä porukkaa. Käytiin muun muassa tämmösessä panimossa nimeltä Feierling. Suosittelen! Ja ihan mielettömässä putiikissa Lust Auf Gutissa. Siellä oli kaikenlaista sisustuksesta vaatteisiin. Tosi kutsuva kadulta asti.

Tällä viikolla työhaku on taas edistynyt. Edistyn sitä mukaa, kun mielenkiintosia työpaikkoja tulee vastaan. Tällä hetkellä mun taktiikka on vielä toistaseks hakea paikkoja, jotka oikeesti kiinnostaa. Katotaan, miten epätoivoseks menee, jos vielä muutaman kuukauden päästä tilanne on sama 😀 En oo siis hakenut opepaikkoja, vaan pikemminkin ulkomaalaisista firmoista paikkoja liittyen esim. HR:rään, rekrytointiin, yms. Tällä viikolla pääsin erään firman kohdalla eteenpäin seuraavaan vaiheeseen, mutta siihen se sit jäi. Uskon, että kyl se jossain välissä nappaa, tai niin haluaisin uskoa. Tai sit perustan firman. Oon myös miettinyt mahdollisuutta etsiä Suomesta sellaista työtä, jota voisi tehdä täältä Baselista käsin.

Muttajoo, eipä siinä! Schöne!

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *