Päiväreissuja Sveitsissä: Stoos ja Luzerne

Sveitsin yksi parhaita puolia on liikkuminen junalla paikasta toiseen suht nopeesti (muttei ehkä aina niin edullisesti!). Maan halki pääsee halutessaan vähän alle neljässä tunnissa. Oltiin ostettu aikaisemmin päiväliput, jotka olivat sunnuntaihin asti voimassa, joten päätettiin käyttää ne eilen perjantaina. Ostamallamme päivälipuilla saa käyttää kaikkia Sveitsin kulkuvälineitä (kauko- ja lähiliikennettä) niin paljon kuin vaan haluaa. Täällä sää alkaa hipuamaan jo lähemmäs 20 astetta, mikä on hieman hullua… Oon menossa ensi viikolla käymään Suomessa ja sinne pitää taas farkkutakin sijasta pakata mukaan toppatakki!

Eilisen päiväreissumme alkuperäinen idea oli mennä junalla Rheinschluchtiin, jossa on huiput näkymät kanjoniin, jossa virtaa joki. Sveitsin ”Grand Canyon” siis. Aamulla huomattiin, että juna Churiin olikin peruttu, joten ei jaksettu jäädä venaamaan uutta. Hypättiinkin siis ekstempore seuraavaan lähtevään yhteyteen ja tällä kertaa se osoittautui Zurichiin meneväksi. Zurichista menee paljon jatkoliittymiä joka puolelle, joten valinta oli suht varma. Junassa googleteltiin uutta kohdetta ja lopulta päätettiinkin mennä Stoosiin.

Stoos on  kylä Schwyzin kantoonissa ja siellä on myös pienehkö laskettelukeskus. Me heitettiin yläilmoissa lyhyt kävelylenkki ja käytiin kaljalla. Sen jälkeen laskeuduttiin gondolihissillä alas Brunneniin. Tääl mul on kasvanu rakkaus järvikaupunkeja kohtaan. On se vaan aika upee fiilis kun aurinko paistaa, järvessä on kirkasta vettä ja taustalla kohoaa upeat vuoret!

Brunnenista otettiin vielä bussi jonnekin pikku kylään Vierwaldstätterseen järven rannalta, josta päästiin veneellä Luzerneen. Suunniteltiin reittiä pikku hiljaa matkan edetessä, joten oli hauska yllättää ittensäkin, että missäs sitä seuraavaksi ollaan. Heitettiin vielä kierros Luzernen keskustassa, minkä jälkeen hypättiin Baseliin menevään junaan. Pitkä, aurinkoinen päivä. Ehkä ens kerralla sitten päästään Rheinschluchtiin.

Ens viikolla mulla on muuten kaks työhaastattelua! Kaks aivan erilaista työpaikkaa, enkä ees tiedä kumman haluaisin (jos vaan saisin). Mut katsotaan.

koti matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *