Vierailin tulevassa kotikaupungissani Baselissa

Mainitsin aiemmin muutostani Sveitsiin. Pääsin viime viikolla vierailemaan Baselissa muutaman päivän ajan, kun poikaystäväni muutti sinne jo edeltä. Itse menen koulujen päätyttyä. En malta odottaa!  Suoraan sanottuna moti olla töissä ja olla täällä, on nolla. Mutta onneksi pian se kesäkuu sieltä jolkottelee!

Basel sijaitsee Pohjois-Sveitsissä, Saksan ja Ranskan rajalla. Mulla ei ollut Baselista minkäänlaista mielikuvaa aikaisemmin, enkä oikein osannut olla siitä myöskään mitään mieltä. Kuvia katsellessa fiilis oli sellanen et ok, ihan perus, ja että Rein-joki on siisti lisä kaupunkiin. Mutta mitä vielä! Saavuttiin aamusta poikaystävän kanssa kaupunkiin ja aika nopeasti tuli fiilis, että mikä ihana kaupunki!

Mä oon vähä sellanen vibat eellä -ihminen. En osaa selittää, miksi joku asia tai paikka vaan kolahtaa. Mutta Basel kyl kolahti, ja oon tosi onnellinen, että voin kutsua sitä kuukauden päästä mun kotikaupungiksi. En malta odottaa. Basel on muuhun Sveitsiin verratuna suht liberaali, artsy, paljon kulttuuria, museoita yms. Aiemmin mainittu Rein-joki on I H A N A. Baselissa ei ole tavanomaisia sveitsimäisiä korkeita vuoria ja alppeja, mutta junalla pääsee nopiasti semmossii maisemiin.

Poikaystäväni on asunut aikaisemmin kuus vuotta Baselissa, joten integroituminen kaupunkiin vaikutti ja tuntuu heti helpommalta. Nähtiin paljon hänen kavereitaan ja pääsin tutustumaan uusiin tuttuihin sekä ns. verkostoitumaan, mistä syystä paikka tuntui entiseltään heti kotoisammalta. Parina päivänä kävin muutamien tyttöjen kanssa keskenäni kaljalla ja istuttiin iltaa heidän kämpillänsä, niin tuli sellanen olo että ah oon kotona.

Pyöräiltiin paljon, Basel on siihen hyvä. Eräänä päivänä poljettiin Baselista Saksaan, Ranskaan ja sieltä takas Baseliin. Kesä oli jo paljon pidemmällä, aurinko paistoi koko ajan lämpimästi ja ihmisiä oli liikkeellä joka puolella. Keski-Euroopan kulttuuri sopii mulle!

Sunnuntaille oltiin ostettu junaliput, joilla saatiin matkustaa koko päivä missä vaan Sveitsissä. Joten mentiin Lausanneen ja kiivettiin Rigi Kulmille. Oli valitettavasti pilvinen päivä, joten nähtiin aika huonosti alas. Haikattiin alaspäin tunti jotain mutasta kiertotietä pitkin ja hahaha oli hauskaa. Maisemat oli alempana mahtavat.

Ainiin ja meidän kämppä! Asutaan pari kuukautta väliaikaisessa kämpässä, mutta haluaisin jäädä asumaan siihen. Oli tilaa ja valoa ja parkettilattia. Saatiin muuttokaaos taltutetuksi, ja alla olevassa kuvassa on vielä tavarat levällään. Mut se antaa jonkunlaista osviittaa siitä. Sanoinko jo, etten malta odottaa muuttoa! Ja lämpöä!!

koti matkat oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *