To plant a garden is to believe in tomorrow

Kerroin aiemmin, että kesähuoneeni seinälle on tulossa liitutaulumaalilla tehty taulu. Nyt taulu on vihdoin valmis ja ripustettuna omalle paikalleen. Pari vuotta sitten uutena vuotena silloinen peilimme hajosi. Miehen vastusteluista huolimatta halusin säästää kehyksen ja taustan myöhempää tarvetta ajatellen. Ja nyt se hetki sitten tuli, kun näille tuli käyttöä.

Maalasin taustan liitutaulumaalilla ja kehykset kaapista löytyneellä harmaalla kalkkimaalilla. En halunnut käyttää taulua perinteisenä liitutauluna, koska kokemukseni mukaan liitupölyä on joka paikassa ainakin, kun lapset käyttävät liitutaulua.

Niinpä päädyin tekemään pysyvällä liitutaulutussilla mietelausetaulun, jonka sanoma puhuttelee itseäni. Ei muuta kuin taas kerran Pinterestiä kaivelemaan.

Koska taulu oli tulossa puutarhamme kulmassa kasvimaan vieressä olevan kesähuoneen seinälle, halusin viestin liittyvän jotenkin puutarhaan. Lopulta tekstiksi valikoitui Audrey Hepburnin erittäin osuva lausahdus: ”To plant a garden is to believe in tomorrow”. Näinhän se on. Puutarhanhoito on pitkällistä puuhaa, eikä siementä ole järkeä laittaa kasvamaan, jos ei usko seuraavaa päivää tulevan.

Kun teksti oli valittu, katselin netistä erilaisia fonttivaihtoehtoja ja suunnittelin tekstit ensin vaalealla puuvärillä (olisin hyvin voinut käyttää lyijykynää, mutta sitä ei juuri siihen hätään löytynyt 😊) liitutaulupohjaan ja kun sain tekstit mieleiseeni kohtaan, vahvistin viivat liitutaulutussilla. Tussin kuivuttua apuviivat oli helppo kumittaa pyyhekumilla pois.

Halusin tekstin lisäksi myös aiheeseen sopivaa kuvitusta tauluun, joten lisäsin siihen muutaman kasvinoksan ja kukkasen koristeeksi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *