ekan viikon jälkeen
Hellouu!
Reilu viikko täällä oltais nyt viihdytty. Toisaalta tuntuu että vastahan tänne tultiin, toisaalta ei tahdo ees muistaa niitä viimisiä päiviä ennen lähtöä, siitähän on ikuisuus! Mutta ihan huikeeta ollu kyllä tähän asti! Edelleen olo on tosin kuin turistilla ja kaupungilla pyöritään kuutisen tuntia lähes joka päivä. Tuntuu kyllä kropassa ja iltasin on kyllä väsymys kova. Koulua on aika lailla sopivasti omaan makuun, paljon vapaa aikaa, eikä ainkaan tähän mennessä läksyjä sun muita oo tullu. Mitäs nyt paria presentaatiota vois toki valmistella.
Mutta niinkuin sanoin, paljon ollaan ehditty turisteilla ympäri kaupunkia ja metroasemat onki tullu hyvin tutuks tässä viikon aikana. Ollaan käyty antiikkimarkkinoilla, insect-bird-flower-fish markkinoilla, Kungfutse temppelissä, kahessa eri Buddha temppelissä, tsekattu vanha kaupunki, suhattu Nanjiing roadia ees takasin, ihasteltu Bundin valoja, käyty feikkimarkkinoilla, Qipu marketilla shoppailemassa paikallisten seassa, kävelty French Concessionin katuja, ihmetelty pilvenpiirtäjiä Pudongilla, tutustuttu kiinalaisiin puistoihin, koluttu kauppakeskuksia, tutustuttu Shanghain yöelämään Ladies Nighteissa, istuskeltu iltaa mojitojen äärellä…
Niin ja tietenkään ravintoloita ja ruokaa unohtamatta. On tullut syötyä jos jonkinmoista paikallista herkkua, mukaan on mahtunu niin hyviä kuin huonompia kokemuksia 😀 Eilen maisteltin japanilaisia mustekala palleroita, tänään höyrytettyjä lihalla täytettyjä taikinamöykkyjä, baozeja. Ehdottomasti parasta ja edullisinta ruokaa löytyy yliopiston nurkilla pyörivistä katukojuista, ne on pelastanu jo monet kerrat nälkäset opiskelijat. Mutta pakko sanoa, että kyl tää aika ykspuoliselta ruokavaliolta tuntuu. Toki ravintola-annoksissa on paljon kypsennettyjä kasviksia, mutta muussa muodossa ei täällä kasviksia oikeen tunneta. Ja kaikki annokset kokee kyllä huolellisen rasvakäsittelyn. Niitä yksittäisiä salaatinlehtiä myöten, joita joihinkin annoksiin saattaa eksyä. Lisäks järjettömästi riisiä ja vehnää noodeleiden ja erilaisten taikinaruokien muodossa. Ehkä tää tästä vielä kehittyy, ku pääsee syvemmälle näitten ruokakulttuuriin. Mutta tällaselle ravintola/kahvila intoilijalle, on se vaan aina niin lukusta päästä monta kertaa päivässä nauttimaan jonkun muun tekemistä herkuista. Ja varmasti jos ite rupeis vieraista raaka-aineista vääntämään ruokia, joidenka toivois jollekin vielä maistuvankin, olis se todennäkösesti myös moninkertasesti kalliimpaa. Ja eipä se edes onnistuiskaan ilman keittiötä, mikrolla ei kummosia ruokia loihdittais. Joten näillä mennään, ei voi valittaa!
Kaikkia uusia hedelmiä on täällä kyllä kiva kokeilla, mutta muuhun ruokaan verrattuna ne on aika tyyritä. Mutta kaikkea on täällä kokeiltava ja luulen että tuun kyllä tän kolmen kuukauden aikana pääsee monista nirsoiluistani irti. Kiina on kyllä tekstuurien maa mitä tulee ruokiin, joten ei auta muu ku tottua! 😀 Mutta hyvällä mallilla on kokeilut, kaikkea maistetaan ja vaikka tulis jotain oudomman makusta ruokaa tai juomaa, ni kyllä siihen on yleensä jo tottunut ennen puolta väliä ja viimesiä puikollisia lautaselta kauhoessa, maistuu se jopa hyvälle! Ja puikoilla syömisessä ei tosiaan enää sen suurempia ongelmia. Osataankohan enää haarukalla syyäkään kotiin palatessa… Enempi haasteita tuo se, miten itse syömisoperaatio tulisi suorittaa. Kastike ja riisi/nuudeli kipon lisäksi saattaa pöydällä olla kullekin ruokailijalle kolme ylimäärästä kipposta, joten välillä on vielä vähä hakusessa mitä ja miten niitä tulisi hyödyntää ruokailun yhteydessä…
Sellasta tällä kertaa! Nyt suunnittelemaan huomisen vapaapäivän häppeninkejä.
-meems-