Kasvishöystö
Teen usein töihin eväitä ja seuraava herkkuruoka on yksi suosikkini. Terveellistä ja maukasta sekä helppoa!
Tähän helppoon kasvishöystöön tarvitset seuraavia raaka-aineita:
– paprikaa
– parsakaalia
– bataattia
– purjoa
– tomaattia
– öljyä
– suolaa maun mukaan
Muitakin kasviksia voi käyttää. Itse tykkään noista kasviksista ja niistä syntyykin oikein maukas ruoka! Parsakaalia olen esikeittänyt muutaman minuutin ajan. Pannulle laitan ensimmäisenä öljyä ja bataattikuutiota, johon onkin kiva saada pikkusen väriä. Seuraavaksi pannulle lisätään keitetty parsakaali ja muut kasvikset. Paistetaan kunnes kaikki kasvikset kypsyvät. Lopuksi vielä suolaa maun mukaan.
Lisukkeeksi olen keittänyt ohraa erilaisten papujen kera. Pavut voikin valita oman maun mukaan. Itse olen vaihdellen kokeillut valkoisia, mustia ja kidney-papuja. Keitän ohran pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Ohran ollessa lähes kypsää lisään keitetyt pavut. Ja ei kun herkuttelemaan! Kasvishöystö säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ajan, joten sopii loistavasti evääksi töihin. Täyttävää, mutta jaksaa tehdä töitäkin!