Kesän suosikit
Olen ehdottomasti kausisyöjä. Välillä kuluu päivittäin puuroa, toisinaan on jatkuvasti saatava viiliä ja ruisleipää. Kun innostus tiettyyn raaka-aineeseen loppuu, ei sitä sitten tulekaan syötyä pitkiin aikoihin. Näin on käynyt esimerkiksi viilille. Söin sitä murrosiässä lähes päivittäin parin vuoden ajan, kunnes kyllästyin totaalisesti. Eipä ole tullut sen koommin syötyä… Tänä kesänä olen kuitenkin innostunut seuraavista raaka-aineista yhä uudestaan.
Mansikat. Myönnetään, tämä on joka kesäinen juttu jo pikkutytöstä lähtien. Mansikoita olen syönyt lähes päivittäin. Mansikat ovat parhaita sellaisenaan mahdollisimman tuoreina. Paljon olen niitä syönyt myös maitorahkan kaverina, joka onkin toinen suosikkiruokani.
Parsakaali ja kukkakaali. Nämä ovat ehkäpä suosikkikasviksiani! Niitä voisi syödä jatkuvasti keitoissa, gratiineissa, kasvislisäkkeissä tai sellaisenaan keitettyinä. Terveellisiksikin väittävät.
Bataatti. Tämä perunaa makeampi ruoka on minulle melko uusi tuttavuus. Itse asiassa taisin keväällä ostaa ensimmäistä kertaa omaan kotiini. Bataattia olen käyttänyt kasvislisäkkeissä ja halutessani herkutella olen paistanut sen uunissa. Tiesittekö muuten, että bataatti sisältää paljon C-vitamiinia ja beetakaroteenia?
Pavut. Pavuista en ole saanut tarpeekseni! Suosikkejani tänä kesänä ovat olleet valkoiset pavut ja kidney-pavut. Papuja olen laittanut lähes joka ruokaan esimerkiksi kasviskeittoihin. Tykkään siitä hiukan jauhoisesta mausta, joka niissä on! Mikäs niitä papuja on ollut syödessä, sillä ne ovat mukavan edullista ruokaa. Sopii pieneen budjettiini erittäin hyvin!
Kantarellit. Ja oikeastaan muitakin sieniä on tullut maisteltua. Sienet jakavat mielipiteitä, mutta itse niistä tykkään todella paljon. Parhaita äidin tekemiä ruokia lapsena oli kantarellikastike ja onhan sitä tehtävä itsekin aina silloin tällöin! Kantarellit sopivat tietenkin moneen muuhunkin ruokaan. Tänä kesänä tekisi mieli mennä vielä sienimetsään. Mikä onkaan parempi keino rauhoittua kiireen keskellä, kuin mennä metsän rauhaan ja kerätä itselleen maukasta ruokaa illan kokkailuihin?
Ohra. Ohraa olen keittänyt lisäkkeeksi jo monen monta kertaa. Kyllästyttääkö peruna, riisi ja pasta? Ohra on hyvä vaihtoehto korvaamaan näitä tyypillisiä valintoja! Ohra on muuten terveellisempi vaihtoehto, kuin riisi. Se sisältää nimittäin enemmän kuitua, kaliumia, tiamiinia ja proteiinia, mutta vähemmän hiilihydraatteja. Sopii ainakin minulle! Ja hyvääkin se on…
Kahvi. Okei, juon minä kahvia ympäri vuoden. Tänä kesänä sitä on kuitenkin kulunut aivan älyttömästi. Töissä tulee juotua useampi kuppi väsymykseen, seuran vuoksi tai ihan vaan tavan takia. Ja onhan se hyvää!
Kesällä kasvikset ja marjat ovat parhaita ja näköjään niitä onkin tullut syötyä. Näitten lisäksi tietenkin paljon kaikkea muutakin, mutta nuo ovat ehdottomia suosikkejani tällä hetkellä! Kröhöm, ehkä sen suklaan voisi myös laittaa listaan. Mitkä ovat olleet teidän suosikki raaka-aineenne tänä kesänä?
Syömisestä kirjoittelin myös aikaisemmin ja silloin lupailin tällaista postausta. Joten tässä se nyt olisi! Toivottavasti tykkäsitte. :)