Täytetyt paprikat

PC048821_proj.jpg

Auringonpaisteen ja sunnuntain kunniaksi aloitan tällä kertaa annoskuvalla. Oli kova nälkä, joten mihinkään stailaukseen ei ollut aikaa tai intoa, mutta onpahan nyt sitten oikein kuva siltä varalta, että joku esimerkiksi ei tiedä, miltä täytetty paprika näyttää. Se näyttää juustokuorrutetulta mössöltä, jonka ympärillä on vähän rypistynyt paprika. 

Tein tällä kertaa kaksi versiota samasta reseptistä, ensimmäinen versio sopii erittäin laiskalle henkilölle ja toinen versio tilanteisiin, joissa joku muu tekee ruuan. 🙂 Toinen versio on tietysti hiukan parempi kuin ensimmäinen, mutta myös superhelpot uunipaprikat ovat mielestäni ihan kelpoa syötävää. Helppous-hyvyyssuhde on erinomainen kummassakin reseptissä ja mielestäni se on olennainen tekijä ruuanlaitossa. Juuri mikään ei ole ikävämpää kuin se että on käyttänyt puoli päivää ruuan tekemiseen ja lopputulos maistuu pahalta. Täytetyissä paprikoissa ei siis tätä ongelmaa ole, ensimmäinen versio on erittäin helppo ja ihan hyvä, toinenkin versio helppo ja mielestäni oikein maukas. Näistä kahdesta versiosta voi tietysti tehdä myös sekaversion: jos esimerkiksi tuntuu siltä, ettet jaksa tiskata kattilaa, couscous on hyvä valinta. 

Mitään määriä tässä on turha mainita, koska täytettä tulee kuitenkin aina liikaa. Mutta ei hätää, täytettä voi syödä myös sellaisenaan tai siitä voi tehdä ruokaisan salaatin lisäämällä joukkoon vaikka vihreää salaattia ja kirsikkatomaatteja. 

Täytetyt uunipaprikat – superhelppo versio

couscousia 
papuja/fetajuustoa/jotain muuta
juustoa
paprikoita

1. Käynnistä vedenkeitin, kaada kiehuva vesi couscosin päälle. Lisää hiukan suolaa, pala kasvisliemikuutiota tai muuta maustetta.

2. Halkaise paprikat, poista sisus. 

3. Kun couscous on valmista, lisää joukkoon pavut/feta/muu. 

4. Annostele couscousmössö paprikoihin. 

5. Laita päälle tarpeeksi juustoa. 

6. Uuniin noin 200 astetta ja 20 minuuttia, ota pois kun näyttää valmiilta. 

 

Täytetyt uunipaprikat

kvinoaa
sipulia + valkosipulia
siitakesieniä/jotain muuta
juustoa
paprikoita

1. Paista sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla. Yleisesti ottaen sipuli ja valkosipuli parantavat minkä tahansa ruuan makua, joten tämä vaihe on vaivan väärtti. Jos kuitenkin laiskottaa/on kiire/sipuli on loppu, tämän vaiheen voi jättää pois (tai pyytää jotain muuta ihmistä suorittamaan sen).  

2. Lisää siitakesienet, mausta. 

3. Valmista kvinoa, mausta keitinvesi esim. kasvisliemikuutiolla. 

4. Halkaise paprikat, poista sisus. 

5. Yhdistä sienimössö ja kvinoa.

6. Laita päälle tarpeeksi juustoa. 

7. Uuniin noin 200 astetta ja 20 minuuttia, ota pois kun näyttää valmiilta. 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *