Mitä tehdä töihin lounaaksi?
Blogini ensimmäinen resepti olkoon se ainoa ruoka, jonka olen ihan itse tehnyt alusta loppuun kymmeniä kertoja. Kuten arvata saattaa, kyseessä on äärimmäisen helppo resepti, joka kuitenkin mielestäni täyttää kaikki töihin mukaan otettavalle lounaalle asetetut vaatimukset:
– nopea tehdä (vaatii parin pakkauksen avaamisen eikä juuri muuta)
– ainekset löytyvät mistä tahansa kaupasta eivätkä maksa paljon
– paranee tai ei ainakaan huonone uudelleen lämmitettäessä (esim. pasta on helppoa ja hyvää, mutta parhaimmillaan heti keittämisen jälkeen)
– kohtuullisen terveellistä ja hyvää (valinnoista riippuen välillä painottuu terveellisyys, välillä herkullisuus)
– tulee vähän tiskiä (omassa tapauksessani uunivuoka+tällainen)
Ensimmäinen reseptini on siis houkuttelevasti nimetty…
Peruna-sipulisörsseli
– 1 kg peruna-sipulisekoitusta
– 2 prk ruokakermahenkistä tuotetta (oma suosikkini on tämä)
– jotain muuta
Laita puolet peruna-sipulisekoituksesta vuokaan, lisää jotain muuta, laita loput peruna-sipulisekoituksesta vuokaan, kaada kermat päälle. Riippuen kohdan ”jotain muuta” sisällöstä, kannattaa kermaa ehkä maustaa jotenkin (suola ja pippuri ovat aina hyviä vaihtoehtoja).
Koska kohta ”jotain muuta” jää ehkä hieman hämäräksi, tässä muutamia vaihtoehtoja:
Vihreä kiusaus
– ”jotain muuta” = parsakaalia, lehtikaalia/pinaattia (nämä helppouden vuoksi yleensä pakasteesta) ja hernerouhetta (esim. tätä, ei todellakaan ole tarkoitus lähteä itse mitään herneitä rouhimaan)
Mausta kerma jotenkin, esim. pestolla
Janssoninkiusaus
– ”jotain muuta”=anjovisfileitä
Tämä ruoka säilyy meillä hyvin, koska A ei pidä anjoviksesta. Lisäksi anjoviksen liemen voi lorauttaa kerman joukkoon, jolloin muita mausteita ei tarvita.
Sinihomejuustokiusaus
– ”jotain muuta” = sinihomejuustoa ja kasviksia
Reipas ihminen voi vaikka pilkkoa mukaan porkkanaa, laiskempi ihminen (=minä) ostaa pakastealtaasta esimerkiksi kukkakaali-parsakaalipussin tai tarkkamarkkahenkisesti kaupan halvimpia pakastevihanneksia. Jos tykkää sinihomejuustosta yhtä paljon kuin minä, tästä tulee hyvää, eikä tarvitse edes maustaa kermaa.