Mitä miehen tulee olla

Yleisesti kuultu selitys sinkkuuteeni on ”Sä oot vaan ihan liian nirso!”
Jos tädiltäni kysytään, lause jatkuu yleensä vielä näin: ”…vaikkei kyllä mitään varaa olisi. Sä odotat jotain unelmien prinssiä, vaikket itsekään ole mikään kukkanen.”

Miksei sitä unelmien prinssiä sitten saisi odottaa? Eräs sukulaistädiltä saamani ’hyvä’ neuvo kuului niin, että parempi ottaa ruma mies, jota muut naiset eivät halua. Näin mies pysyy uskollisena ja liitto kasassa. Toinen vinkki, minkä sinkkukaverini oli saanut lapsenlapsia toivovalta äidiltään oli, että pääasia on, että ON se mies. Tunteet tulevat sitten myöhemmin. Miestä voi oppia tai oppii rakastamaan sitten suhteen ja vuosien myötä.

Mun mielestä molemmat neuvot ovat ihan uskomattoman typeriä! Mä en ole koskaan halunnut miestä vain sen takia, että kaikilla muillakin on, tai koska haluan naimisiin ja lapsia. Mulle se pääasia on rakkaus. Haluan miehen, jota rakastan, ja joka rakastaa minua. Mulla ei myöskään ole koskaan ollut mitään tiettyä miestyyppiä. En voi sanoa, että tykkään vain 180cm x 90kg lihaksikkaista miehistä, joilla on vihreät silmät ja vaaleat hiukset ja jotka on ammattijääkiekkoilijoita.

Haluan miehen, joka iskee minun miesmakuuni. Vaikka ulkonäkö ei ole ensimmäinen prioriteettini miehessä, haluan että miehen ulkonäkö on sellainen, josta minä pidän. Aivan sama iskeekö se kavereideni tai suuren yleisön käsitykseen seksikkäästä miehestä, pääasia on, että mies on minun mielestäni seksikäs ja haluttava. En ottaisi miestä, josta en oikeasti välitä. Se, että roikotan jotain miestä löysässä hirressä ja odotan rakastuvani siihen, on väärin ihan kaikkia kohtaan. Niin minua, kuin sitä miestäkin ja meidän mahdollisia lapsia. Jokaisella naisella on erilainen miesmaku, joten minun mielestäni ruman miehen kimpussa voi olla useampikin nainen. Esimerkkinä vaikka se, että minä en pidä yhdenkään kaverini miestä hyvännäköisenä, eivätkä kaverini ole yhtään samaa mieltä niistä miehistä, joita minä pidän hyvännäköisinä.

Miehessä pitää olla sitä jotain. En osaa selittää mikä se tarkalleen on, mutta kyllä sen huomaa kun miehessä on se jokin. Se on asia, joka saa pään kääntymään perään kun mies kävelee ohi. Se laittaa hymyilyttämään, kun ajattelee tätä miestä ja toivoo, että näkisi tämän uudelleen. Se on sitä, kun huomaa ajattelevansa tätä miestä usein ja jos esimerkiksi kirjoittaa tälle miehelle Facebookissa, toivoo miehen myös vastaavan.

Ylitiukat kriteerini miehelle ovat

 • huumorintaju! Tätä pitää olla ja sen pitää osua ainakin suurimmaksi osaksi yhteen. Itselläni on hivenen sarkastinen huumori ja ylivilkas mielikuvitus. Tykkään kiusoitella 😉
 • liikunnallisuus. Miehen ei tarvitse olla mikään ammattiurheilija tai varsinaisesti edes harrastaa mitään, mutta tykkäisin jos voisin joskus lähteä miehen kanssa vaikka salille tai kävelylenkille.
 • pitää musiikista ja eläimistä. Molemmat ovat minulle tärkeitä. Musiikkimaun ei tarvitse osua ihan yksiin, mutta olisi kiva käydä yhdessä keikoilla tai festareilla. Lisäksi omistan muutamia nelijalkaisia karvakasoja, joten samaan talouteen pitää mahtua myös karvapalleroni 🙂
 • tykkää tehdä asioita yhdessä, kuten vaikka matkustella, käydä ulkona syömässä, lähteä leffaan ja niin edelleen. Ei nysvää kotona, mutta omistaa elämän myös parisuhteen ulkopuolella.

Bonuskriteerinä mainittakoon kukat 😉
Sen verran romantikkoa minussakin on, että tykkään ihan hirveästi saada kukkia. Tässä ei tarkoiteta mitään romanttisten leffojen ruusutusinoita, vaan minulle riittää se kukka tai pari. Jos mies ilmaantuu ensitreffeille ruusun kanssa, lisäpisteitä ropisee suorastaan ryöppyämällä.

Kommentit (4)
 1. No sun ’ylitiukat’ kriteerit on ihan perusasiaa! Ja tottakai miehen pitää miellyttää sun silmää. 

  Ärsyttää sinkkuna aina kuulla koko ajan kaikkee että vaatii mieheltä liikoja, ja että pitäisi ottaa vaan ihan vaan joku.

  1. Sinkun kohdalla ihmiset jotenkin olettaa, että kyse on vain viitseliäisyydestä ottaa joku. ”Kyllähän sä jonkun saisit, jos vain ottaisit.” Varmasti saisikin, jos ei tosiaan olis mitään muuta kriteerejä kuin miehen sukupuolielimet, mutta miksi sellaisen haluaisi? Veikkaan, että jos ne kaikki parisuhteessa olevat ”otat vaan jonkun” -ehdottelijat jäisi sinkuksi, niin tuskin itsekään ottaisivat ensimmäistä vastaan tulijaa.

 2. Amen! Ihan käsittämätön ajatus, että pitäisi olla jonkun kanssa vain, että voisi olla jonkun kanssa. Saako sellaisesta parisuhteesta oikeasti mitään irti? Tuntuu jotenkin niin kivikautiselta ajatukselta, että nainen tarvisi miehen – niin mihin, elättäjäksi, siittäjäksi? Tietenkään kukaan ei ole täydellinen ja toisen omituisuuksia pitää vain oppia sietämään, mutta kyllä mun mielestä siellä taustalla pitää ensin olla se rakkaus, joka taas tulee ihan muista jutuista kuin jostain yksittäisistä seikoista (joihin oikeasti nirsot kiinnittävät huomionsa antamatta toiselle edes mahdollisuutta).

  Tosin tässä yhteydessä pakko sille vähän naurahtaa, että mulla oli aika samantyyppinen kriteerilista aikoinaan kuin sulla tuossa, ja lopulta otin sit kotona nysväävän sohvaperunamiehen, joka ei erityisemmin välitä musiikista eikä eläimistä ja jota en aluksi edes pitänyt ulkoisesti kovin viehättävänä 😀 Mutta me viihdytään kaksin (tai nyt kolmisin) kotosalla, puhuttavaa riittää ja makuuhuoneenkin puolella menee oikein hyvin, joten eipä niilläkään lopulta niin väliä ollut 🙂

  1. Omassa seurustelevien kavereideni piirissä se tuntuu olevan jotenkin niin, että mies vasta täydentää naisen. Ellei sitä ole, on jokseenkin epäonnistunut naisena. Mä olen usein vain kohautellut olkiani, että mä itse asiassa viihdyn ihan hyvin yksinkin, ei ole sellaista epätoivoista paniikkia löytää nyt vaan joku, ihan sama kuka, kunhan on miehen sukupuolielimet. Ja tosiaan, mihin sitä miestä tarvitsee? Siis noin niinku pakolla? Pitelemään kädestä? Näyttämään kuinka nettipankissa maksetaan laskut? Kuskiksi?

   Ainoa mihin ehkä tarvitsisin miestä ihan pakolla, on ne hetket kun asunnosta löytyy hämähäkki 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *