Pitkä tauko

Olen pitänyt melko pitkän tauon tämän blogin kirjoittamisesta. Minusta tuntui, että oli pakko.

Vaikka tämä kirjoittaminen on ollut minulle jonkinlainen henkireikä ja tapa purkaa omia tuntojani tämän raskaan asian tiimoilta, se on jossain määrin noussut itseään vastaan. Huomasin, että vaikka kirjoittaminen helpottaa painetta, se samalla saa minut pyörimään aika pienessä kuplassa. Asiat toistuvat samanlaisina, fokus on samoissa asioissa. Näkökulma on kapea ja välillä tuntuu, että aiheutan itselleni sellaisen kuplan, jonka ulkopuolelle on vaikea nähdä.

Tuntuu kovin haitalliselta ajaa itsensä tavallaan nurkkaan. Siinä tulee varmistettua se, ettei niistä kaikkien vaikeimmista tunteistaan meinaa millään päästä eroon, eikä kehitystä tapahdu. Samalla on sanottava, että vuorovaikutus muiden kanssa on ollut aivan äärimmäisen tärkeää. Sähköpostiviestit, joita olen saanut, kommetit postauksiini ja kaikenlainen tuki on ollut minulle todella hyödyksi. Kiitollisuuttani en voi tarpeeksi osoittaa.

En oikein tiedä, mikä kirjoittamisen tahti olisi minulle oikea. Jos ajattelen, että kirjoitan, kun minusta tuntuu, että asiaa on, päädyn kirjoittamaan samoja asioita uudelleen ja uudelleen. Ennalta määritetyt ajat voisivat olla hyvä ratkaisu, mutta perusongelmaan nekään eivät varmasti vaikuta. No, kirjoittaminen tähän on ollut minulle kaksiteräinen miekka. Hyöty on ollut kuitenkin suurempi kuin  haitta ja siitä olen tyytyväinen.

Nyt on kulunut  vuosi siitä, kun vaimoni upposi laitteidensa taakse. Vaikka minusta tuntuu, että juuri tuolloin menetin hänet, olen ymmärtänyt, että menetin hänet jo aiemmin. Jo silloin, kun hän päätti aloittaa suhteensa toisen miehen kanssa. Olen myös ymmärtänyt, etten voi tälle kaikelle mitään. Uusi todellisuus, uudet kujeet. Uutta oppia, uutta elämää. Tuntuu omituiselta ajatella, että minun elämäni on ottanut uuden uran. Tätäkö on asian hyväksyminen? Ehkä niin.

 

suhteet parisuhde rakkaus oma-elama
Kommentit (4)
 1. Toivon todella syvästi että saat sen voiman lähteä (jos et ole jo lähtenyt) liitostasi. Puolisosi toiminta on sellaista joka
  näyttää selvästi pahentavan sinun oloasi.

  Usko lujasti itseesi. On olemassa ihmisiä jotka ovat jotka hyväksyvät sinut juuri sellaisena kuin olet vaikka nyt tuntisit toisin.

  1. Hei Sami M.

   Kiitos kommentistasi.

   Puolisoni toiminta todellakin huonontaa minun tilannettani. Osut pohdinnassasi aivan naulan kantaan. Minun on jotenkin vaikea löytää itsestäni sellaista itseluottamusta ja vahvuutta, että voisin lähteä ja silti huolehtia tärkeimmistäni.
   Kiitos tuestasi.

 2. Et ole yksin. Olet vahva ja ennenkaikkea vahvempi kuin entinen puolisosi joka teki kaiken sinulle heikkoudestaan. Ansaitset parempaa.

  1. Moi Sami.

   Kiitos kommentistasi ja kiitos kannustavista sanoistasi.
   Viisaasti kiteytetty tuo sanomasi ja pidän sen lähellä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *