Hoito alkaa!

Viime perjantaina kävin Felicitaksessa, ultrassa. Lääkäri katsoi onko e-pillerit tehnyt tehtävänsä ja voidaanko hoito aloittaa.

Ultrassa näkyi vain pieniä folleja niinkuin pitikin. Ne olivat alle 4 millisiä ja oli sielä 1 hieman isompikin, joka oli 6 millinen. Tämä isompi on kuulemma vanha. limakalvo oli melko ohut jotain 5,5mm, mutta kuulemma pillerit vaikkuttavat limakalvoon ja seuraavat kuukautiset ovat kuulemma niukat.

Hoito voidaan aloittaa sitten kun kuukautiseni alkavat.  Sain reseptit Synarelaan ja Menopuriin. Samalla lääkäri kertoi, että emme valitettavasti saa hoidoista enää kelakorvausta. Ainostaan, jos hoidosta saadaan raskaus alulle niin silloin kannattaa hakea korvausta kelalta. En ole ihan varma ymmärsinkö tätä oikein, mutta nyt siis ainakin kaikki kulut tulee meille maksettavaksi ilman korvauksia…

Mutta siis sain ohjeistuksen lääkkeiden aloittamiseen. Synarelan aloitan kp2 ja molempiin sieraimiin 1 suihkaus aamuin ja illoin kolmen päivän ajan. Kp 5 lähtien enää 1 suihkaus yhteen sieraimeen aamuin ja illoin. Menopurin piikityksen aloitan kp3 300UI annoksella. Menopuria en olekkaan aikaisemmin käyttänyt, joten katsotaan kuinka aineiden sekoitus oikein onnistuu. Onneksi se ei vaikuttanut kauhean vaikealta hommalta.

E-pillereiden kolmen viikon kuuri  on ohi, viimeisen pillerin söin perjantaina. Yllätykseksi menkat päättivätkin alkaa tänään, vain pari päivää sen jälkeen kun lopetin pillerit. Edellinen kierto oli vain 22 päivää. Seuraava ultra piti olla kp7 mutta se osuu nyt sitten sunnuntaille, joten menen jo perjantaina kp5 ultraan.

Kiva saada tämän odottelun jälkeen taas hoito kunnolla käyntiin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *