Sand in my shoes

Mateleva maanantai,

istun sängylläni luomujäätelöpikari sylissäni. Simba kiehnaa kyljessä ja siristelen silmiäni, jotta näen auringonpaisteelta merensalmelle. Nyt minulla on aikaa. Töitä vain perjantaisin ja tentti vasta kahden viikon päästä. Tarvitsen näitä hitaita hetkiä, akkuni vaativat pitkää ja harrasta lorvailua täyttyäkseen uudelleen.

Matkustin lauantaiaamuna Onnibussilla Turkuun. Otin hyvän asennon, laitoin iPodin päälle ja katselin, kuinka Helsingin kadut vaihtuivat peltomaisemiin. Korviini kajahti soimaan yksi teinivuosien suosikeistani Dido ja yksi lempibiiseistäni Sand in my shoes. Biisin tunnelma on aina herättänyt minussa jotakin, mutta teininä en oikein vielä tiennyt mitä se oli. Jokin kutkutus vatsassa. Ei minulla vielä silloin ollut kokemusta matkustelusta, mutta olen tainnut olla aina sellainen, että kaipaan jotakin. Ikuinen haikea kaipaus, enkä edes tiedä mitä kaipaan. Tuo kaipas saa minut matkustamaan yksin ja tämä biisi kuvaa hyvin tunnettani.

”I was happy here before I knew that I could get on the plane and fly away”
Nälkä kasvaa syödessä.

Olen aurinkomerkiltäni härkä. Härkä on hidas turvaa ja pysyvyyttä kaipaava jääräpäinen kotikissa. That’s me. Kuitenkin aikuisiällä olen alkanut huomata itsessäni uusia päinvastaisiakin piirteitä. Sisäinen kulkurini on tullut nälkäisemmäksi ja äänekkäämmäksi. Normielämä ahdistaa. Määrittelemätön kaipaus kasvaa. Ensin ajattelin, että kyse on  vain vaiheesta, jokin kipuilu, jokin kapina. Olen kuitenkin viimeaikoina tutkinut vähän enemmän astrologiaa ja selvitin kuumerkikseni jousimiehen. Ymmärtääkseni kuumerkki kertoo ihmisen tunne-elämästä feminiinisestä puolesta. Jos aurinkomerkki kertoo sen, miltä vaikutat ulospäin niin kuumerkki kertoo sen, mitä sisälläsi tapahtuu. Mitä olen aiheesta lukenut, niin kun ihmisellä on kuumerkkinä jousmies, on hän ikuinen kulkuri. Hän ei kaipaa normielämää omakotitaloineen ja lapsiperheineen. Jousimies haluaa vaeltaa itsenäisesti ja hän kaipaa vaihtelua, tunteiden ja vaistojen rytmi on nopeaa. Jousimies on utelias ja itsekeskeinen tyyppi, levottomuus, liika huolettomuus ja avoimuus voivat aiheuttaa jouskarille ongelmia.  

En ole mikään astrologiaekspertti, enkä ota sitä turhan tosissani, mutta olen kyllä löytänyt astrologiasta usein tsemppiä ja lohtua. Minun on helpompi ymmärtää itseäni kun luen astrologisia kuvailuja. Joo, kuulostaa hölmöltä, mutta jos se toimii, niin väliäkös sillä! Olen kotikissa kulkurin sydämellä. Haluan seikkailla, mutta minulle on tärkeää, että jossain on koti, minne voin aina palata. Käytännössä se ”koti” on varmasti minulle rakkaat ihmiset, sillä opiskelijana kämppäni vaihtuvat ja vanhempani ovat muuttaneet pois viimeisimmästä lapsuudenkodistani, joita niitäkin oli useita. Tällä hetkellä tuntuu, että koti on siellä missä Simbaela on. Ikävöin Simbaa aina ihan hulluna kun lähden yöksi pois. Minä ja Simbaela olemme perhe. 

img_4626.jpg

Ellu <3

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *