Porrastreeniä ja laiskottelua

Moikka,

tämä viikko on mennyt töistä lomaillen. Vaihdoin työpaikkaa muutamaankin otteeseen lyhyen ajan sisällä ja se on todella vienyt veronsa. Viime viikko menikin pitkälti nukkuessa ja palautuessa työrupeamista. Kun lyhyen ajan sisään on kahteen otteeseen opetellut uusia asioita päivästä toiseen, on sitä ollut viime aikoina melko puhki. Maanantaina kävin treenaamassa yhdessä ystäväni kanssa. Seuraava treenini olikin sitten vasta perjantaina. Otin siis kolme täyttä lepopäivää. Tiistaina ja keskiviikkona en tehnyt yksinkertaisesti yhtään mitään. Torstaina lähdin ystävieni kanssa ajelemaan Porvooseen, siellä askeleita kertyi melko paljon kauppoja kiertäessä.

Perjantaina minulla oli viimein sellainen olo, että makoilu saa riittää. Lähdin viiden kilometrin lenkille ja omaksi yllätyksekseni juoksin lähes koko matkan. Kävelin ainoastaan yhden pitkän ja jyrkän ylämäen sekä asfalttiosuudet suojellakseni jalkoja. Kehitystä on siis tapahtunut paljon juoksussani. Harjoittelu sekä riittävä lepo ovat siis tehneet tehtävänsä.

Lauantaina kävimme juoksemassa portaita mieheni kanssa. Teimme noin tunnin treenin ja käytimme treenissä ohjelmana Hero-treenin Hero Run -ohjelman porrastreeniä. Treeni oli todella tehokas ja järkevästi rakennettu. Olemme aikaisempina porrastreenikertoina vetäneet heti alkuun terävimmän kärjen jaksamisesta pois ja treeni on jäänyt lyhyeksi. Nyt kun treeni oli koko ajan koveneva, huomasi sitä jaksavansa aivan eri tavalla. Tänään vatsa- , selkä- ja jalkojen lihakset ovatkin olleet melko kipeinä 😀

Piikkiön kuntoportaat – rauhallinen treenipaikka

Tänään vielä lyhyt kävely ja venyttelyt, sitten treeniviikko olisi siinä.

Treenien rytmitys on ollut tällä viikolla hyvin erilainen verrattuna ”normiviikkoon”, mutta uskon tämän olleen täysin oikea ratkaisu oman jaksamisen sekä kehityksen kannalta. Umpiväsyneenä treenatessa kun kehitystä ei tapahdu ja loukkaantumisten riski kasvaa.

Mukavaa alkavaa viikkoa, olit sitten lomalla tai töissä 🙂

-Emilia

hyvinvointi terveys hyva-olo liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *